A hiteltörlesztési nehézségek áthidalásában segíti lakossági ügyfeleit a Raiffeisen Bank

2009. február 27. 09:25

Megoldási javaslatokkal keresi meg a Raiffeisen Bank azon lakossági ügyfeleit, akik a forint árfolyam elmúlt hetekben tapasztalt rendkívüli gyengülése miatt átmeneti fizetési nehézséggel küzdenek hitelük részleteinek visszafizetésekor. A Raiffeisen Bank telefonon keresi meg számos ügyfelét, hogy felajánlja a segítséget, és ezzel megelőzze a későbbi problémákat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A forint árfolyamának jelentős gyengülése, illetve a gazdasági válság okozta egyéb hatások miatt a deviza alapú hitelek havi törlesztőrészlete az előző kamatperiódushoz képest jelentősen növekedett az elmúlt néhány hónapban. A megemelkedett törlesztőrészletek fizetése problémás lehet néhány ügyfélnek, és mivel a részletfizetések elmaradása a pénzintézetnek sem érdeke, olyan megoldásokat dolgozott ki, melyek kisegíthetik az ügyfelet pénzügyi helyzete rendeződéséig.


A törlesztőrészlet jelentős növekedése (min 10%, ill. min 5.000 Ft) esetén további feltételek támasztása nélkül a személyi kölcsönnel, illetve jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek részére egyaránt lehetőséget biztosít a Bank a futamidő meghosszabbítására. Személyi kölcsön esetén a hosszabbítás legfeljebb 3 év lehet, míg jelzáloghitelek esetén a futamidő legfeljebb 10 évvel növelhető, maximum 40 évig.


Hosszabb, jellemzően 30-35 éves futamidejű jelzáloghitelek esetében a futamidő módosítás hatására a törlesztőrészlet kisebb mértékben változik, az ilyen hitellel rendelkező ügyfelekre gondolva lehetőséget biztosít a Bank a törlesztőrészlet ideiglenes (hat hónapos kamatperióduson belüli) csökkentésére, amely legfeljebb 4 kamatperióduson keresztül vehető igénybe. A meg nem fizetett összeg tőkésítésre kerül, ezt az ügyfél a futamidő hátralévő részében fizeti meg a havi törlesztésben.


2008 őszén a Raiffeisen Bank is megállapodást kötött a Pénzügyminisztériummal a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfelek számára történő fizetési könnyítés, illetve átütemezési lehetőségek biztosításáról. A Raiffeisen Bank a fenti megoldásokkal a megállapodás szabta kereteken túlmutató módon, rugalmasabb megoldási lehetőségeket biztosít ügyfelei számára a váratlan élethelyzetek, illetve a havi törlesztés jelentős emelkedése okozta ideiglenes nehézségek kezelésére.
Ezeket a lehetőségeket azon lakossági ügyfelek részére tudja biztosítani a Raiffeisen Bank, akiknek az igénylés, illletve a módosítás beállításának időpontjában nincs késedelmes tartozásuk a Bank felé, így egy esetleges késedelem rendezése esetén azon ügyfelek is jogosultak az igénylésre, akik korábban megcsúsztak havi törlesztésük fizetésével. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szerződés módosításával kapcsolatban a Bank nem számít fel díjat, futamidőmódosítás esetében a közjegyzői okirat módosításának a költsége az ügyfelet terheli.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?