5 °C Budapest

Tüntetés a Provident ellen: adócsalással is vádolják a céget!

Pénzcentrum
2009. február 16. 08:30

A Nagysándor József és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán ma, a szervezők szerint akár több százan is tüntethetnek a Provident Zrt. ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az esetenként 400 százalékos hiteldíj-mutató mellett nyújtott gyorskölcsön visszafizetése - az Antiprovident csoport szerint - vidéken sok helyen problémát okoz. A PSZÁF ellenőrzései során a dokumentumokat, illetve az ügyfelek tájékoztatását mégis megfelelőnek tartja, mégha a cégek üzletkötői sok esetben igyekeznek is megtéveszteni az ügyfelek a tényleges hitelteherrel kapcsolatban.

Az Antiprovident azonban más úton is próbálkozik, adócsalás miatt tett feljelentést a társaság ellen, szerintük ugyanis 2001 áprilisától 2006 októberéig semmilyen bizonylatot nem adtak azoknak, akik kifizették az aktuális törlesztőrészletüket.

A mai tüntetés kapcsán a cég múlt héten az összes cégtábláját leszerelte az irodaházról, márpedig a cégtörvény kimondja, hogy a cégek céghelyét cégtáblával kell megjelölni. Egyes források szerint a cégnél ma munkaszüneti napot is elrendeltek, de a tiltakozók petícióját valamilyen formán átveszik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?