14 °C Budapest

Fél életen át tartó hitelkártya-adósság terhét cipelik a britek

Pénzcentrum
2008. szeptember 5. 16:00

A briteknél nem árt, ha valaki jól meggondolja, beleugrik-e egy hitelkártya-adósságba, ugyanis egy friss felmérés adatai szerint azoknak az ügyfeleknek, akik a plasztikkal bonyolítják le vásárlásaikat, 31 évükbe is beletelik, mire megszabadulhatnak az adósságaiktól.

Mindez vélhetően arra vezethető vissza, hogy az egyébként ár-összehasonlító oldalként működő uSwitch felmérése szerint a hitelkártya-kibocsátó bankok 40 százaléka csupán a fennálló adósság 2 százalékát állapítja meg minimum küszöbként a törlesztéskor.

A uSwitch szerint a minimum-visszafizetési ráta alacsonyabbá tétele (amely eddig jellemzően 5 százalékot tett ki) arra vezethető vissza, hogy a hitelválság során elveszített profitot szeretnék legalább részben visszaszerezni a brit hitelintézetek.

Ez az enyhítés minden bizonnyal kellemes hír azoknak, akik bajban vannak a törlesztőrészlettel, azonban a közel 3,4 millió ügyfélnek hosszú évekbe telhet, mire megszabadul az adósságtól, ha csupán 2 százalékot törleszt.

Átlagosan 1384 font (405 ezer forint) összegű hitel tartozik a britek kártyáihoz, amelyet ha minden hónapban csupán 2 százalékkal mérsékelnek, úgy 30 évbe és 11 hónapba telhet megszabadulni az adósságtól...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?