11 °C Budapest

Már hitelkártyázhatnak is a diákok

Pénzcentrum
2007. november 6. 09:30

A Napi Gazdaság írása alapján a Citibank új ügyfélcsoportot célzott meg a hitelkártya-felhasználók között, méghozzá a diákokat. Ha szétnézünk külföldön, már egyáltalán nem lehet annyira felhőtlen a termék iránt érzett örömünk.

Ahhoz, hogy a pénz szűkében álló, vagy egyszerűen vásárolgatni vágyó diákok megkaphassák a dombornyomású MasterCard vagy Visa Citibank Diákkártyát, legalább fél éve kell hallgatói viszonyban állniuk valamely felsőoktatási intézménnyel, illetve állandó magyarországi lakhely igazolása is szükséges.

A 100 ezer forintos hitelkeretet biztosító konstrukcióban az első három év során a kártya éves díja 0 forint. Ugyanezen időszak alatt vehető díjmentesen igénybe a Citibank sms-hírnökszolgálata is.

Jól járnak azok, akik vasúti, vagy buszjegyet, illetve bérletet vásárolnak vagy telefonjukat feltöltik hitelkártyájukkal valamelyik banki ATM-nél. Ekkor ugyanis 10 százalékos, de maximum havi ezer forintos jóváírást kaphatnak a kártyabirtokosok.

A konstrukció sikerét az idei évben a tengerentúlon elharapódzó diákhitelkártyás "botrányok" tehetik kétségessé, ott ugyanis a diákok nagy része képtelen visszafizetni kártyás adósságát, s egyre csak görgeti azt maga előtt, annak ellenére, hogy Amerika magasabb szintű pénzügyi kultúrával büszkélkedhet, mint mi.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

November 30-ig még egy ügyfélajánlási program is társul a konstrukcióhoz, a plasztik birtokosainak 2 ezer forintot jelenthet, ha új szerződőket tudnak ajánlani a banknak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?