15 °C Budapest

Adóslista rengeteg hibával: ne bízz senkiben!

Pénzcentrum
2007. július 5. 14:00

Meglepő és egyben elgondolkodtató kutatási eredményeket tett közzé a Which? a brit adóslistával kapcsolatban, mely tapasztalatok szerint tele van hibás adatokkal. Itthon ugyan még csak álmodoznak a bankok és a tájékozottabb ügyfelek a pozitív adóslistáról, a kinti tapasztalatok azonban mindenképp relevánsak lehetnek számunkra is!

A felmérés szerint a banki ügyfelek ötöde talált hibát a rá vonatkozó lista bejegyzésekben, az emberek 70%-a azonban még soha nem ellenőrizte az őt leíró adatokat.

Fontos megjegyezni, hogy az érdektelenséget mutató ügyfelek azt kockáztatják, hogy az indokoltnál drágábban juthatnak hitelhez vagy megalapozatlanul elutasítja a bank az igénylésüket.

A pénzintézetek a listán szereplő adatokból állapítják meg az ügyfél kockázati besorolását és ennek megfelelően árazzák számukra a hitelt. A Which? tanácsa szerint évente érdemes egy minimális díj ellenében ellenőrizni az adatok helyességét, ezen díjtételnél ugyanis jóval többet lehet bukni egy esetleges felárral folyósított hitelen.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?