16 °C Budapest

Zacibiznisz - minden pénzé tehető!

Pénzcentrum
2006. augusztus 11. 08:00

Vannak alkalmak mikor nagyon gyorsan készpénzre van szükségünk, és már nincs időnk kivárni a banki hitelbírálatot sem. Ilyenkor megoldásként kínálkozhat a kézizálog-hitel, ugyanis megfelelő zálogtárgy esetében gyorsan, hosszadalmas hitelbírálat nélkül tudunk pénzhez jutni.

Vannak alkalmak mikor nagyon gyorsan készpénzre van szükségünk, és már nincs időnk kivárni a banki hitelbírálatot sem. Ilyenkor megoldásként kínálkozhat a kézizálog-hitel, ugyanis megfelelő zálogtárgy esetében gyorsan, hosszadalmas várakozás nélkül tudunk pénzhez jutni.

A zálogházak szinte majdnem minden "valamire való" tárgyunkra (arany és ezüst ékszerek, szőrmék, műtárgyak, festmények, bőráruk, műszaki- és sportcikkek, autó) folyósítanak zálogkölcsönt, és ezek a hitelek teljesen anonimek.

Maga a kölcsön felvétele végtelenül egyszerű. Besétálunk a hozzánk legközelebb eső zálogházba az általunk értékesnek tartott tárgyunkkal, ahol a becsüs megvizsgálja azt, és megállapítja a zálogtárgy értékét és a maximálisa nyújtható kölcsön összegét.

Ezt követően megválaszthatjuk a kölcsön futamidejét ami 45 nap vagy 3 hónap lehet, valamint dönthetünk a hitel összegéről is (természetesen maximum a nyújtható kölcsön mértékéig). A kölcsön után fizetendő díjtétel a zálogtárgy, a futamidő és a felvenni kívánt kölcsön függvénye. Rövid futamidő (45 nap) és a zálogértékhez viszonyított alacsony kölcsön igény (50% alatt) esetén a legkedvezőbb díjtételek mellett lehet kölcsönhöz jutni, egyes termékek (nemesfém, porcelán, műtárgy) esetében azonban akár a zálogérték 75 százaléka is hitelezhető. A kezelési díjon felül felmerülő költség még az adott zálogtárgy tárolási díja, valamint a kölcsön kamata ami évi 28 százalék.

A pillanatnyi pénzzavarunk elmúltával, ha kifizettük a kölcsön összegét visszakapjuk értékeinket. Jó hír, hogy két héten belüli kiváltás esetén nem kell kamatot fizetnünk. Ha viszont nem tudjuk kiváltani zálogba adott tárgyainkat, akkor késedelmi kamatot ( a kölcsönösszeg évi 6 százaléka) és kezelési pótdíjat (2,9-11,6 százalékig) számítanak fel. Egy hónapos türelmi idő után viszont a zálogház értékesítheti zálogtárgyunkat.

Kocsit zálogba?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A zálogkölcsönök egy speciális fajtája mikor az autónkat ajánljuk fel zálogként és veszünk fel rá kölcsönt. A hitel felvételének menete nagyjából megegyezik az előzőekben leírtakkal. Megvizsgálják kocsink műszaki állapotát. Az autónak legalább egy éve kell, hogy a tulajdonunkban legyen, vagy ha a kocsi nincs egy éves, akkor mi legyünk az első tulajdonosok. Feltétel még, hogy a gépjármű forgalmi értéke meghaladja a 300,000 Ft-ot, és érvényes forgalmi engedéllyel, felelősségbiztosítással és eredetvizsgával kell hogy rendelkezzen. Ezek vizsgálatát követően köthetjük meg a kölcsönszerződést, amelyben rögzítésre kerül a hitel futamideje (7 illetve 30 nap vagy 3 hónap lehet), valamint a hitel összege (a zálogtárgy zálogértékének 50-60 százaléka futamidőtől függően). Majd átadjuk autónk forgalmi engedélyét, összes kulcsát és szervizkönyvét (már ha van), aláírjuk a záloghitel fedezetéül szolgáló értékesítési megállapodást, és már vihetjük is a pénzt.

A hitel kamata ebben az esetben a kölcsön összeg évi 28 százaléka (napi kamatszámítással) , a kezelési díj mértéke 5 és 7 százalék között van, tárolási díj pedig 300Ft/nap/gépjármű. Természetesen itt is van türelmi idő kezelési pótdíj (2.4-4.8 %) és késedelmi kamat (évi 6 százalék napi kamatszámítással a késedelmes időszakra) mellett.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy ha van egy 900.000 Ft zálogértékű autónk (ennyire értékelte a becsüs és minden más egyebet is rendbe találtak) és 3 hónapra szeretnénk az adható legnagyobb (50 százalék) zálogkölcsönt felvenni a terhére, akkor a költségek az alábbiak szerint alakulnak:

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm