27 °C Budapest

Zacibiznisz - minden pénzé tehető!

Pénzcentrum
2006. augusztus 11. 08:00

Vannak alkalmak mikor nagyon gyorsan készpénzre van szükségünk, és már nincs időnk kivárni a banki hitelbírálatot sem. Ilyenkor megoldásként kínálkozhat a kézizálog-hitel, ugyanis megfelelő zálogtárgy esetében gyorsan, hosszadalmas hitelbírálat nélkül tudunk pénzhez jutni.

Vannak alkalmak mikor nagyon gyorsan készpénzre van szükségünk, és már nincs időnk kivárni a banki hitelbírálatot sem. Ilyenkor megoldásként kínálkozhat a kézizálog-hitel, ugyanis megfelelő zálogtárgy esetében gyorsan, hosszadalmas várakozás nélkül tudunk pénzhez jutni.

A zálogházak szinte majdnem minden "valamire való" tárgyunkra (arany és ezüst ékszerek, szőrmék, műtárgyak, festmények, bőráruk, műszaki- és sportcikkek, autó) folyósítanak zálogkölcsönt, és ezek a hitelek teljesen anonimek.

Maga a kölcsön felvétele végtelenül egyszerű. Besétálunk a hozzánk legközelebb eső zálogházba az általunk értékesnek tartott tárgyunkkal, ahol a becsüs megvizsgálja azt, és megállapítja a zálogtárgy értékét és a maximálisa nyújtható kölcsön összegét.

Ezt követően megválaszthatjuk a kölcsön futamidejét ami 45 nap vagy 3 hónap lehet, valamint dönthetünk a hitel összegéről is (természetesen maximum a nyújtható kölcsön mértékéig). A kölcsön után fizetendő díjtétel a zálogtárgy, a futamidő és a felvenni kívánt kölcsön függvénye. Rövid futamidő (45 nap) és a zálogértékhez viszonyított alacsony kölcsön igény (50% alatt) esetén a legkedvezőbb díjtételek mellett lehet kölcsönhöz jutni, egyes termékek (nemesfém, porcelán, műtárgy) esetében azonban akár a zálogérték 75 százaléka is hitelezhető. A kezelési díjon felül felmerülő költség még az adott zálogtárgy tárolási díja, valamint a kölcsön kamata ami évi 28 százalék.

A pillanatnyi pénzzavarunk elmúltával, ha kifizettük a kölcsön összegét visszakapjuk értékeinket. Jó hír, hogy két héten belüli kiváltás esetén nem kell kamatot fizetnünk. Ha viszont nem tudjuk kiváltani zálogba adott tárgyainkat, akkor késedelmi kamatot ( a kölcsönösszeg évi 6 százaléka) és kezelési pótdíjat (2,9-11,6 százalékig) számítanak fel. Egy hónapos türelmi idő után viszont a zálogház értékesítheti zálogtárgyunkat.

Kocsit zálogba?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A zálogkölcsönök egy speciális fajtája mikor az autónkat ajánljuk fel zálogként és veszünk fel rá kölcsönt. A hitel felvételének menete nagyjából megegyezik az előzőekben leírtakkal. Megvizsgálják kocsink műszaki állapotát. Az autónak legalább egy éve kell, hogy a tulajdonunkban legyen, vagy ha a kocsi nincs egy éves, akkor mi legyünk az első tulajdonosok. Feltétel még, hogy a gépjármű forgalmi értéke meghaladja a 300,000 Ft-ot, és érvényes forgalmi engedéllyel, felelősségbiztosítással és eredetvizsgával kell hogy rendelkezzen. Ezek vizsgálatát követően köthetjük meg a kölcsönszerződést, amelyben rögzítésre kerül a hitel futamideje (7 illetve 30 nap vagy 3 hónap lehet), valamint a hitel összege (a zálogtárgy zálogértékének 50-60 százaléka futamidőtől függően). Majd átadjuk autónk forgalmi engedélyét, összes kulcsát és szervizkönyvét (már ha van), aláírjuk a záloghitel fedezetéül szolgáló értékesítési megállapodást, és már vihetjük is a pénzt.

A hitel kamata ebben az esetben a kölcsön összeg évi 28 százaléka (napi kamatszámítással) , a kezelési díj mértéke 5 és 7 százalék között van, tárolási díj pedig 300Ft/nap/gépjármű. Természetesen itt is van türelmi idő kezelési pótdíj (2.4-4.8 %) és késedelmi kamat (évi 6 százalék napi kamatszámítással a késedelmes időszakra) mellett.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy ha van egy 900.000 Ft zálogértékű autónk (ennyire értékelte a becsüs és minden más egyebet is rendbe találtak) és 3 hónapra szeretnénk az adható legnagyobb (50 százalék) zálogkölcsönt felvenni a terhére, akkor a költségek az alábbiak szerint alakulnak:

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?