18 °C Budapest
Fire and Intense Flames Burns Home to the Ground.  Flashpoint reached in large destructive fire burns a home to the ground.  Image looking toward what was once an attached garage.  Fire is reaching flashpoint and a raw force of nature.  Converted from 14-bit RAW file. sRGB color space.

Katasztrófába fulladó hétvégi pihenés: háztűzben meghalt egy ember Budapesten

MTI
2024. április 21. 11:27

Meghalt egy ember egy hétvégi házban keletkezett tűzben a fővárosi Kőérberki dűlőn vasárnap hajnalban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.      

Mukics Dániel közleményében azt írta: vasárnap hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Budapest XI. kerületében kigyulladt egy épület, amelyben egy ember bent rekedt. A tájékoztatás szerint a Kőérberki dűlőn egy negyven négyzetméteres fa hétvégi ház és annak melléképületei égtek száz négyzetméteren.

A többméteres lángok a faház körül lévő tizenöt-húsz méteres fákra is átterjedtek, azok lombkoronája is lángra kapott. Három járművel vonultak a tűzoltók a helyszínre, és fél óra alatt megfékezték a tüzet - ismertette a szóvivő. Az épületben öten tartózkodtak, de kimenekülni csak négyen tudtak, egy ember holttestét a tűzoltók találták meg az elszenesedett romok átvizsgálásakor. A tűzben egy másik ember is megsérült - tudatta Mukics Dániel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem