24 °C Budapest
Using a syringe to attack the new covid-19 variant. A young doctor in a white protective glove holds a medical syringe and a vial.

Drasztikus oltási szabályt vonnak vissza: megszületett a hivatalos döntés

2022. június 24. 08:44

Nagyon megosztotta az osztrákokat, így napokon belül kivezetik a kötelező oltást az országban. Az osztrák felnőtt lakosság eddig 62 százalékban oltotta be magát egyszer vagy többször, sokan viszont akkor is ellenálltak, mikor a kormány már büntetéssel fenyegetőzött.

Júliustól nem lesz kötelező a COVID elleni oltás Ausztriában, mert a döntés nagyon megosztotta az osztrák társadalmat - írja a Der Standard. Az intézkedést február elején vezették be nyugati szomszédunknál, mellyel úttörőnek számítottak az Európai Unióban, mostanra viszont a kormányzat úgy látja, hogy egyrészt a járvány lecsendesedett annyira, hogy el lehet engedni az oltást mint kötelező elemet, de az oltáselleneseket sem lehet rávenni így az immunizálásra.

Az osztrák felnőtt lakosság eddig 62 százalékban oltotta be magát egyszer vagy többször, sokan viszont akkor is ellenálltak, mikor a kormány már büntetéssel fenyegetőzött. A döntés viszont különösen ellemntmondásos éppen akkor, mikor Ausztriában is újra nő az új fertőzések száma.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem