20 °C Budapest
Using a syringe to attack the new covid-19 variant. A young doctor in a white protective glove holds a medical syringe and a vial.

Drasztikus oltási szabályt vonnak vissza: megszületett a hivatalos döntés

2022. június 24. 08:44

Nagyon megosztotta az osztrákokat, így napokon belül kivezetik a kötelező oltást az országban. Az osztrák felnőtt lakosság eddig 62 százalékban oltotta be magát egyszer vagy többször, sokan viszont akkor is ellenálltak, mikor a kormány már büntetéssel fenyegetőzött.

Júliustól nem lesz kötelező a COVID elleni oltás Ausztriában, mert a döntés nagyon megosztotta az osztrák társadalmat - írja a Der Standard. Az intézkedést február elején vezették be nyugati szomszédunknál, mellyel úttörőnek számítottak az Európai Unióban, mostanra viszont a kormányzat úgy látja, hogy egyrészt a járvány lecsendesedett annyira, hogy el lehet engedni az oltást mint kötelező elemet, de az oltáselleneseket sem lehet rávenni így az immunizálásra.

Az osztrák felnőtt lakosság eddig 62 százalékban oltotta be magát egyszer vagy többször, sokan viszont akkor is ellenálltak, mikor a kormány már büntetéssel fenyegetőzött. A döntés viszont különösen ellemntmondásos éppen akkor, mikor Ausztriában is újra nő az új fertőzések száma.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?