-2 °C Budapest
Budapest, 2021. november 26.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. november 26-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor bejelentette: zöld utat kapott a 4. oltás, így tűnnek el a védettségi igazolványok

2022. január 14. 07:58

Orbán Viktor rádióinterjúban beszélt többek között a járványügyi-protokoll változásáról, a negyedik oltásra, illetve az élelmiszerár-stopról is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Ne érezzük úgy, hogy túlvagyunk a koronavíruson, csak azért mert most egy „gyengébb” vírusmutáns terjed az Omikron személyében" - mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában. A miniszterelnök elsőnek arról beszélt, miért változtattak a járványügyi protokollon, és hogy mik ezek a változások. Az ok az omikron, és annak terjedési, fertőzési sajátosságai, a válotzások pedig a következők:

  • A karantén 10 napról 7-re csökken, de negatív teszttel 5 nap,
  • Ha van egy fertőzött diák egy osztályban, akkor csak az oltatlanoknak kell otthon maradnia,  a többiek járhatnak iskolába,
  • Már csak oltás után adnak ki védettségi igazolványt, aki csak átesett a betegségen, annak nem, szóval a védettségi igazolvány gyakorlatilag oltási igazolvánnyá módosul, ezt az kapja meg, akinek 3 oltása van, gyermekek esetében 2 is elég.

A kormányfő a negyedik oltással kapcsolatban elmondta, orvosi konzultáció után 3 hónappa a harmadik otlás után felvehető, fél évvel pedig ajánlják is. Ez tehát bárki számára opció, de mindenképp orvossal kell konzultálni előtte.

Orbán Viktor az élelmiszerár-stopról elmondta azt is, hogy a hat termék, ami a stop alá esik, mindig kötelezően elérhető kell hogy legyen a boltokban, ezt ellenőrizni is fogják. A miniszterelnök elmondta azt is, az árstop szerb mintát követ, és szerinte betartható is.

(Címlapkép - Fischer Zoltán, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?