Megvan az első koronavírus-vakcina: ilyen hatással volt a tesztalanyokra

Megvan az első koronavírus-vakcina: ilyen hatással volt a tesztalanyokra

2020. augusztus 11. 15:02

A világon először Oroszországban jegyeztek be oltóanyagot az új koronavírus ellen, közölte Vlagyimir Putyin az orosz kormány tagjaival folytatott videokonferencián, közölte a Sputnik News.

Az orosz elnök az eseményen hozzátette, hogy szerinte a vakcina "elég hatékonyan működik", és reményét fejezte ki, hogy a "külföldi kollégák is haladnak" a fejlesztéssel.

Meg kell kezdenünk a vakcina tömeggyártását, hogy mindenki, aki csak akarja, igénybe vehesse tudósaink vívmányát

- mondta. A vakcina klinikai vizsgálatát június 18-án kezdték meg, később mind a 38 önkéntes esetében eredményesnek bizonyult. Putyin egyik lányát is beoltották, az elnök részleteket is elárult az állapotáról.

Az első injekció után 38 fokos láza volt, másnap pedig kicsivel több mint 37 fokot mutatott a mérő. A második injekció után szintén emelkedett a testhőmérséklete, de aztán visszaállt a normális szintre, és már jól érzi magát

- ismertette Putyin. Mihail Murashko orosz egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az oltást a Gamaleya Kutatóintézet és a Binnopharm cég gyártja majd. A miniszter azt is bejelentette, hogy számos ország már jelezte érdeklődését az oltás iránt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?