Kerti nyaralásra kényszerülnek a magyar családok: így vészelik át a karantén-vakációt

Kerti nyaralásra kényszerülnek a magyar családok: így vészelik át a karantén-vakációt

2020. május 9. 07:00

Rengetegen mondták le idén a nyaralásukat a vírushelyzet miatt: sok magyar család inkább úgy dönt, hogy otthonában, az udvaron piheni ki a fáradalmakat. Viszont nincs mit tenni, valahogy le kell hűteni magunkat, ha beüt a kánikula: sokan azt hiszik, hogy a saját medence csak a gazdagok kiváltsága, pedig már pár tízezer forintért is lehet kapni masszív darabokat - a felállítható verzióból.

Bár már szép lassan újraindul az élet Magyarországon, nyitnak a fürdők és a strandok is vidéken, sokan mégsem kockáztatnak egy kiruccanást - pedig, hát visszafordíthatatlanul nyakunkon a hőség. Ugyanakkor az óvatosabbaknak sem kell lemondaniuk a pancsolásról a tomboló hőségben, nekik találták ki például a felállítható kerti medencéket. Ezek segítségével még a "maradj otthon" jegyében is lehűtheti magát a család, és még más emberekkel sem kell érintkezni közben, bevállalva a fertőzés kockázatát.

Mivel sokan lemondtak idénre a nyaralásról, a nagyobb áruházak szerint idén igen erős szezonja lesz, az amúgy is népszerű kerti medencéknek. Nagy Szilvia, a Praktiker kategóriamenedzsere például a Pénzcentrum megkeresésére elárulta: nagyban függ az időjárástól is, hogy mikor indul be a kereslet az egyszerűen felállítható otthoni medencékre, jellemzően június-júliusban kezdenek ilyeneket vásárolni a magyarok, de volt már példa arra is, hogy májusban nagyon nagy volt a termékek iránti kereslet. A barkácsáruháznál kérdésünkre elmondták, három kategóriát különböztetnek meg:

  • a puhafalú,
  • csővázas,
  • és a fémfalas medencéket.

A legolcsóbbak a puhafalú medencék, amelyek 150cm-től indulnak és 460cm-ig megtalálhatók a szortimentben, többféle színben, szettben (különböző kiegészítőkkel, mint létra és szűrő) és akár különlegesebb mintával. A 2020-as újdonság a "kő mintás" puhafalú medence. Ezeknél a termékeknél a Praktikerben a kezdő ár 6699 Ft, az extrábbak pedig elérik a 89 000 forintos árat is.

Te is beruháznál egy komolyabb medencébe, de szűkös a keret? A Pénzcentrum kalkulátorában rengeteg személyi hitel között válogathatsz!

A csővázas és fémfalas medencék az elmúlt években egyre népszerűbbek a Praktiker tapasztalatai szerint. Itt is elég széles a választék, a legkisebb medence ebben a kategóriában 300 cm-es és 39 990 forintba kerül, a legnagyobb pedig meghaladja a 450 cm-t, ez már a 130 000 forintos árkategória.

Talán a slágertermékek a medencék között a csővázas medencék, azok közül pedig kiemelkedő a rattan hatású medencék iránti érdeklődés, amiből többféle megtalálható a kínálatunkban (366cm-től 427cm-ig), illetve itt is újdonság a "tégla mintás" rattan hatású mintázat

- válaszolta a vállalat kategóriamenedzsere, aki szerint a vásárlók egyre inkább keresik az időtállóbb, stabilabb termékeket, így egyre többen a csővázas medencéket részesítik előnyben.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad elhamarkodni a medencevásárlást!

Erősen meghatározó, hogy egyszerre hányan fognak hűsölni, lubickolni benne, ezt feltétlenül fontos átgondolni ahhoz, hogy a megfelelő méretűt tudjuk kiválasztani. Emellett ajánlott a rendelkezésre álló helyet is felmérni, hiszen kellemetlen utólag szembesülni vele, hogy az új szerzemény nem is fér el rendesen a kertben - vagy nem úgy, ahogy előre elterveztük.

Babától a masszázsig

A Tescónál is folyamatosan figyelik a trendeket, és mint írták, felkészültek a kereslet esetleges növekedésére. A boltlánc sajtóosztálya a Pénzcentrumnak elmondta, a medenceválaszték áruházanként eltérő, de összesen 23 féle medencéből tudnak választani a vásárlók, baba mérettől egészen a felnőtt masszázsmedencékig. A kínálat mérete összességében nem változott, azonban összetételben nagyobb helyet és hangsúlyt kaptak a családi és baba medencék. Náluk már április végén kihelyezték a termékeket az üzletekben, tapasztalataik szerint május elsejével indul be a szezon, a legnagyobb keresletet pedig júniusban tapasztalják a kerti medencék iránt - ez persze időjárásfüggő.

Kérdésünkre a Tesco elárulta: a legkelendőbb modell a sajátmárkás (Carousel) 90 cm-es babamedence (1 199ft), amit közvetlenül a 8 lábas könnyen felállítható, szintén sajátmárkás (Carousel), családi medence követ (7 999ft).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tavaly a várakozásoknak megfelelően, jól teljesítettek a medencék, s bízunk benne, hogy ez idén is hasonlóan alakul. A jelenlegi, kihívásokkal teli időszak minden bizonnyal befolyásolni fogja ezeknek a termékeknek a piacát is

- írták.

Vízi játékközpont jöhet a nyaralás helyett

Az Auchan is a medencék széles kínálatával készült a nyári szezonra.

Vannak puhafalú és merevített falú medencéink, spa masszázsmedencék és acélfalú medencék. A nagyméretű medencéinkből jelenleg ezek a típusok állnak rendelkezésre, ezenkívül kínálunk számos kisméretű, felfújható gyerekmedencét, pancsolót is. Árulunk továbbá háromféle vizes játékközpontot, amelyeknek szintén felfújható medence az alapja.

- írták a Pénzcentrumnak. A boltlánc szerint, bár időjárásfüggő a szezon, megfigyelhető egy-egy kiemeltebb időszak is: a nagyobb, komolyabb medencéket március és május között vásárolják meg a legtöbben, míg a kisebb értékűeket inkább a június-júliusi időszakban. Ezt a tendenciát azonban egy hirtelen jött kánikula, vagy éppen egy áprilisi gyors lehűlés könnyen felülírhatja.

Az Auchan is azt tapasztalja, hogy a magyarok a komolyabb pancsolók felé tendálnak: egyre többen keresik a merevített falú medencéket, de a masszázsmedencék iránt is nagy a kereslet.

Tavaly sokat lendített a forgalmon a júniusi kánikula, ennek köszönhetően nagyon népszerűek voltak a medencék. Az idei év ebből a szempontból egészen különleges, azt tapasztaljuk, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt nagyon sokan készülnek arra, hogy saját kertjükben nyaralnak, így idén is jelentős forgalomra számítunk

- vázolta a vállalat sajtóosztálya. Ellátási gondok azonban nem lesznek, mivel, mint írták, minden évben felkészülnek rá, hogy eleget tudjanak tenni a vásárlói igényeknek, de idén a már említett rendkívüli helyzet miatt még több termékkel készülnek.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?