23 °C Budapest

150 karakter szakszavak nélkül - a minőségi oktatás útja

Pénzcentrum
2005. november 15. 10:55

Elkészült az oktatási tárca a tankönyvek reformjához szükséges javaslataival. A szaktárca másfélszer annyi problémamegoldó, önálló munkát szorgalmazó kérdést szeretne a tankönyvekben látni, mint amennyi a leírtak felmondására irányul - írja az edupress.hu

A megértést oldalanként egy kép biztosan segíti majd, korlátozzák viszont a 150 betűnél hosszabb mondatokat. A szakszavakat a felsősök könyveinek minden második mondatából kizárnák, a középiskolákban tíz mondaton belül legfeljebb nyolc terminus szerepelhetne. Jókai István, a Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója a hírt közlő Magyar Hírlapnak azt mondta: van olyan könyv, amely a bevezetendő szabályok szerint tiltott lenne, mégis a tanárok 70 százaléka abból tanít.
A Tankönyves Vállalatok Országos Testülete azt kifogásolja, hogy a mondathosszúság és az érthetőség közötti összefüggést csak az angolszász kutatások támasztják alá, a magyar nyelv szerkezete pedig alapvetően eltér az angoltól.
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM