28 °C Budapest

Címke: mobiltárca (14 cikk)

Pénzcentrum | 2013. július 4. 15:28

Elindult a magyar mobiltárca tesztje

Elindult az érintésmentes mobilfizetést lehetővé tévő mobiltárca tesztelése Magyarországon - jelentette be a Mobiltárca szövetség főtitkára, Lemák Gábor. Az alkalmazás segítségével a plasztikokat egyetlen helyen, egy okostelefonban elhelyezve lehet majd tárolni. Így a különböző bankkártyákat, kuponkártyákat, beléptetőkártyákat, pontgyűjtőket, illetve akár a bérleteket és jegyeket is virtualizált formában, érintésmentes fizetésre és belépésre is lehet majd használni. A teszt három hónapig tart majd, a pilot után pedig további fél évig csiszolgatják az alkalmazást a piaci bevezetés előtt. A tárca használata ingyenes lesz, egyelőre az OTP Bank ügyfelei vehetik majd igénybe, de további bankokkal is folynak már a tárgyalások a megoldás bevezetéséről.

Pénzcentrum | 2013. május 5. 11:05

Elképesztő megoldások: így bankolhatsz a jövőben

Bár a magyar pénzügyi szektorban is számos technológiai újdonság elérhető már, külföldön egy pillanatra sem állnak le a fejlesztők. Az okosszemüveges bankolás megjelenése mellett az alternatív gyógyászatból átvett kézrátétellel is lehet már fizetni. Készpénz nélküli vagy éppen hazugságvizsgálóval működő bankautomaták is léteznek már, az érintésmentes készpénzfelvételt támogató ATM-ek is újdonságnak számítanak. Az okoseszközök terjedése is számos innovatív alkalmazás és fizetési mód megjelenését tette lehetővé. A Portfolio.hu csokorba gyűjtötte az elmúlt fél év mindazon érdekes megoldásait, amelyek a pénzügyi szektort is érintik.

Pénzcentrum | 2013. április 4. 14:45

Jön a magyar mobilfizetés: ilyen lesz

Az NFC (érintésmentes kommunikációt lehetővé tevő) technológiában rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében szerte a világon elérhetővé teszik az úgynevezett mobiltárca szolgáltatásokat, amelyek egyetlen okostelefonba képesek integrálni a plasztik kártyák (bankkártyák, hűségkártyák, kuponok) funkcióit. A magyar Mobiltárca Szövetség megoldását júniustól kezdve egy teszt keretein belül 3000 felhasználó próbálhatja majd ki.