Így mentheted meg a karácsonyi maradékokat: ne hagyd, hogy a kukában végezze a sok finomság
Sokan ilyenkor már rá sem bírnak nézni a fűszeres, nehéz fogásokra, vagy a sok, száradófélben lévő süteményre, kidobni viszont nagy pazarlás lenne.
Sokan ilyenkor már rá sem bírnak nézni a fűszeres, nehéz fogásokra, vagy a sok, száradófélben lévő süteményre, kidobni viszont nagy pazarlás lenne.
ASzupermenta program legújabb tesztjében csaknem 8000 laboratóriumi paraméter mértek.
A termőföldtől a fogyasztók asztaláig egy év alatt csaknem 57 millió tonna, egy főre vetítve 127 kg élelmiszer végzi hulladékként - ennek 55%-a háztartásokhoz köthető
Szeptember 29-e az élelmiszerveszteséggel és -pazarlással kapcsolatos tudatosság nemzetközi napja.
Így szó szerint kidobod a pénzt, ráadásul az élelmiszerpazarlás ténye már önmagában fáj.
Nyáron különösen érdemes ügyelni az élelmiszerbiztonságra: hogyan készítjük el és tároljuk az élelmiszereket, ételeket.
Gyakran végzi a húsvéti menü jó része a szemétben, pedig egy cseppnyi tudatossággal elkerülhető a pazarlás.
A Nébih programja csokorba szedte, mire érdemes figyelni.
Az ünnepekkel járó vendégvárás, evés-ivás kapcsán törvényszerűnek tűnik, hogy a bőségesen megpakolt asztalról több élelmiszerhulladék kerüljön a szemetesbe.
A hús- és különösen a halmaradékok általában nagyobb szorongást váltanak ki az ételmérgezéssel kapcsolatban, mint a húsmentes ételek.
Folytatódik az örök harc a maradékok ellen.