Ezreket spórolhatsz ezzel a trükkel: így cselezd ki a karácsonyi ételmérgezést
A Nébih Maradék nélkül programja idén különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.
A Nébih Maradék nélkül programja idén különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.
A visszahívás az 500 grammos kiszerelésű terméket érinti, minőségmegőrzési ideje 2024. szeptember 14. és november 18. közötti.
Krumplilángos maradék krumplipüréből, borsodi krumplilángos serpenyőben vagy retro krumplilángos készüljön? Íme egy egyszerű krumplis lángos és egy borsodi krumplilángos recept!
Sokan ilyenkor már rá sem bírnak nézni a fűszeres, nehéz fogásokra, vagy a sok, száradófélben lévő süteményre, kidobni viszont nagy pazarlás lenne.
ASzupermenta program legújabb tesztjében csaknem 8000 laboratóriumi paraméter mértek.
A termőföldtől a fogyasztók asztaláig egy év alatt csaknem 57 millió tonna, egy főre vetítve 127 kg élelmiszer végzi hulladékként - ennek 55%-a háztartásokhoz köthető
Szeptember 29-e az élelmiszerveszteséggel és -pazarlással kapcsolatos tudatosság nemzetközi napja.
Így szó szerint kidobod a pénzt, ráadásul az élelmiszerpazarlás ténye már önmagában fáj.
Nyáron különösen érdemes ügyelni az élelmiszerbiztonságra: hogyan készítjük el és tároljuk az élelmiszereket, ételeket.
Gyakran végzi a húsvéti menü jó része a szemétben, pedig egy cseppnyi tudatossággal elkerülhető a pazarlás.
A Nébih programja csokorba szedte, mire érdemes figyelni.
Az ünnepekkel járó vendégvárás, evés-ivás kapcsán törvényszerűnek tűnik, hogy a bőségesen megpakolt asztalról több élelmiszerhulladék kerüljön a szemetesbe.
A hús- és különösen a halmaradékok általában nagyobb szorongást váltanak ki az ételmérgezéssel kapcsolatban, mint a húsmentes ételek.
Folytatódik az örök harc a maradékok ellen.