22 °C Budapest

Címke: közalkalmazotti bérek (26 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 3. 05:25

Ki jár jól 2013-ban? Így adózunk jövőre

A magasabb jövedelmű családokat támogatja a kormány a központi költségvetésből a személyi jövedelmek szuperbruttósításának teljes eltörlésével, az alacsonyabb keresetűeket a munkáltatók "jóindulatára" bízza. Az adóalap-kiegészítés teljes eltörlése azoknak kedvez, akik bruttó 202 ezer forintnál többet keresnek havonta. Tovább növekedhet a szakadék az átlag alatti, illetve az átlag fölötti jövedelműek között. A jobb módúaknak kedvez a kormány azzal is, ha a családi adóalap-kedvezményből nem vezeti ki a szuperbruttósítást, így tovább nő az a jövedelemszint, ameddig nem kell adózniuk a három-, illetve többgyermekeseknek.

Pénzcentrum | 2012. június 19. 05:24

Akiknek újabb százezrekkel növelné a fizetését a kormány

Tovább növekedhet jövőre a szakadék az átlag alatti, illetve az átlag fölötti jövedelműek között. Megszűnne a bruttó havi 202 ezer forint fölötti jövedelemrészre vonatkozó 1,27-szeres adóalap-kiegészítés - derül ki a jövő évi költségvetési törvényjavaslatból.

Pénzcentrum | 2012. április 24. 14:20

Mi történt a bérekkel? 1 millió dolgozóról nincs információ

Februárban 1 millió 145 ezer munkavállaló után érvényesítették a munkáltatók a szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezményt - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A kereseti statisztikák alapján úgy becsülhető, hogy további 1 millió dolgozó béremeléséhez járna az adókedvezmény. Továbbra is szívesen foglalkoztatják a cégek a START-kártyásokat, ellenben minimális számban éltek a közszférából elbocsátottak alkalmazása után járó kedvezménnyel.

Pénzcentrum | 2012. március 16. 15:05

Ennyivel jár kevesebb egy nőnek ugyanazért a munkáért

A nők Európa-szerte még mindig átlagosan 16,4 százalékkal kevesebbet keresnek a férfiaknál - tette közzé közleményében az Európai Bizottság, az egyenlő fizetés európai napján.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 21. 11:32

Adóváltozások: 2 millió embert hurcol meg jövőre a kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium lényegében elismerte: megbukott az egykulcsos adórendszer Magyarországon. A havi bruttó 200 ezer forint alatti jövedelműeknek nem lesz elég a jövő évre a kormány által előírt 5 százalékos béremelés még ahhoz sem, hogy ne csökkenjen a nettó keresetük, így kompenzálni kell a kiesést. A több mint 2 millió érintett magánszemélyt potenciális adócsalónak minősíti a kormány, mivel a bérkiegészítésért az adóhatóság elé hurcolja őket.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 20. 11:15

Szorul az adóhurok a tanárok és az orvosok nyaka körül

Tovább szorítja az oktatásban és az egészségügyben dolgozók nadrágszíját a kormány a jövő évre bejelentett adóintézkedésekkel. Az egészségügyi dolgozók átlagosan havonta nettó 6 ezer, az oktatásban foglalkoztatottak pedig 5 ezer forintot veszítenek. Havonta 8-9 ezer forint bérkompenzációt kellene kapniuk ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon a zsebükben, mint az idén. Az infláció miatt így is több mint 4 százalékkal kevesebbet ér majd a fizetésük.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 1. 04:44

Innen lehetne pénz a béremelésekre

Folyamatosan azt hallják az orvosok, a pedagógusok, a rendvédelmisek, hogy nincs pénz a bérek emelésére. Pedig a pénz ott lapul az adórendszerben, mégpedig nem is kevés, 500 milliárd forint - állítja Angyal József okleveles adószakértő. A megoldás: négykulcsos adótábla, amellyel havi bruttó 400 ezer forint jövedelemig senki nem járna rosszul. A megspórolt pénzből jutna a közszféra béreinek emelésére, a devizahitelesek valódi megsegítésére, vagy akár az Európai Bíróság által nemrégiben a magyar áfaszabályokkal kapcsolatban hozott elmarasztaló ítéletéből eredő forráskiesés ellensúlyozására.

Pénzcentrum | 2011. július 25. 08:32

Gyűlnek a rezidensek felmondólevelei

Már több száz rezidens felmondólevele gyűlt össze annál az ügyvédnél, akit a Magyar Rezidens Szövetség kért fel arra, hogy dolgozza ki azokat a formanyomtatványokat, amelyeket a szervezet által kilátásba helyezett év végi tömeges "felmondóakció" során kívánnak igénybe venni.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm