Máris fizetjük a csomag árát, ezért nem csökken a közös költség

Pénzcentrum
2013. június 30. 18:32

A héten megszavazták a Varga- csomagot, aminek hatására 6 ezrelékre nőtt a készpénzfelvételkor fizetendő illeték és 3 ezrelékre az elektronikus tranzakciókat terhelő sarc. A bankok el is kezdték áthárítani a költséget, érdemes figyelnünk, hogy mennyit kell fizetni a bankszámlánk esetén. A független jegybank eközben tovább csökkentette a jegybanki alapkamatot, aminek hatására a betétek és hitelek kamatai is csökkenhetnek. A hét további híreiben azzal is foglalkoztunk, hogy miért nem csökkentek a rezsivágással a közösköltségek. Jó olvasgatást.

Nem lát túl Varga a saját bankszámláján: ő tényleg nem fizeti meg az új adót
Varga Mihály szerint lehet találni olyan bankot, aki nem hárította át a tranzakciós illetéket. Az ő keresetével ez igaz is.

Itt az első bank, aki emel: máris fizetjük a Varga-csomag árát
Köntörfalazás nélkül, nyíltan és őszintén áthárítja a tranzakciós illeték emelését az MKB bank. A Varga- csomag elemei szinte szó szerint megjelentek a bank hirdetményében is, így augusztustól az emelt díjakat nem a bank, hanem az ügyfelek fogják megfizetni.

Csökkent az alapkamat: mit éreznek ebből a magyar családok?

Tovább csökkent a jegybanki alapkamat. Holnaptól 4,25 százalék az irányadó ráta. aminek hatására csökkenni fognak a betétek és hitelek kamatai.

Újra jöhetnek a devizahitelek?
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt - tudatta honlapján szerdán a bizottság.

Ma már nem lesz döntés a devizahiteles perben
Most kezdődött el a devizahitelesek által régóta várt Kúria tárgyalás, ma döntés születhet arról, hogy valóban érvénytelen lehet-e az a hitelszerződés, amiben nem tüntették fel az átváltási árfolyamok közötti különbséget, mint költség. A Fővárosi Törvényszék decemberben ezért érvénytelennek mondta ki egy ügyfél az OTP-vel kötött szerződését. A bank felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriának, hiszen szerinte a vételi és eladási árfolyamok közötti különbségből eredő költségeket fel sem kell tüntetniük a szerződésben (ahogy azt soha nem is tették) vagy legalábbis elég egy kiegészítés és minden maradhat a régiben.

Érik a balhé: trükköznek a közös költséggel a magyar társasházak?!

Az "átfogó" rezsivágás ellenére is jelentősen emelkedett a közös költség a legtöbb hazai társasházban. A hangulat forr, a lakók értetlenül állnak a történtek előtt. Pedig a rezsiköltség-csökkentés érvényesítése a társasház közös költségében nem bonyolult. A Pénzcentrum.hu mutatja a számítás módját.

Csak a könnyű pénzre hajtanak a közvetítők?
Az ingatlanközvetítői piac jó ideig vonzotta a könnyű pénzre hajtó, szaktudás nélküli kóklereket. Ennek a trendnek azonban a válság végett vetett - az ingatlanárak, illetve a tranzakciószámok jelentős csökkenésével párhuzamban beindult a szakma tisztulása is. Nagy kérdés ugyanakkor, mitől jó, illetve mitől rossz egy ingatlanközvetítő.

Napokon belül startol a magyar vállalkozók nagy reménysége
Több problémája is van a magyar KKV szektornak, de a versenyképességük egyik legnagyobb meghatározója mégis a finanszírozás. A bankok nem siettek eddig a segítségükre olcsó hitelekkel, ami a jegybanki hitelprogramnak köszönhetően most megváltozik. Olyan Kis- és Középvállakozások is pénzhez juthatnak most, akik a magas kamatok miatt elrentettek az eladósodottságtól.

Most érdemes forintosítani a devizahitelt

Kedvező lehetőséget teremt a Magyar Nemzeti Bank augusztus végéig tartó Növekedési Hitelprogramja arra, hogy a kis- és középvállalkozások forinthitelre váltsák meglévő devizahitelüket. Fedezeti ügyletek révén még akkor is érdemes lehet ezt megtenni, ha egyébként természetes fedezettel (export árbevétellel) rendelkezik valaki - hangzott el a Portfolio.hu és az MBK Bank által szervezett vállalati fórumon. Az előadók szerint nem számíthatunk jelentős forinterősödésre, így mivel a hitelprogram kamatszintje egyébként meglehetősen alacsony, nem érdemes sokat várni a kiváltással.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Könnyebb lehet a magyar vállalkozók élete
Könnyen gondolhatjuk, hogy egy vállalkozás működtetése Magyarországon rengeteg adminisztrációval - és a hozzá kapcsolódó lassú, nehézkes ügyintézéssel - párosul. Valóban nem járunk messze az igazságtól, hiszen egy magyar vállalkozónak komoly követelményeknek kell megfelelnie, például a számvitel, a könyvvitel területén, de oda kell figyelnie többek között az éves beszámolókra is. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy hamarosan csökkenhetnek a bürokratikus, adminisztratív terhek, ez pedig a vállalkozások fejlődését, számuk növekedését vetítheti előre.

Baj van az adóbevallásokkal? Össze-vissza számolnak a kormánytagok
Fogalma sincs a kormánytagok jelentős részének arról, mi a különbség az adóalapot csökkentő, illetve a számított adót csökkentő kedvezmények között, másoknak pedig a 16 százalékos adókulccsal történő százalékszámítás okoz nehézséget - derül ki a 2012. évi miniszterek és államtitkárok adóbevallásainak főbb számairól közölt adatlapokból. Megállapítható: a miniszterek és államtitkárok közül sokan félvállról vették a törvény által előírt kötelezettségüket, csak odahajigáltak számokat az adóbevallásukból nyilvános adatokat közlő nyomtatványra. A cikkünkben nem közölt miniszterek és államtitkárok helyesen töltötték ki az adatlapon szereplő sorokat.

Olcsóbbak lesznek a vonatjegyek júliustól, ha...
Július elsejétől három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére menetjegyet a vonaton utazók, ha az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választják - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem