21 °C Budapest

Máris fizetjük a csomag árát, ezért nem csökken a közös költség

Pénzcentrum
2013. június 30. 18:32

A héten megszavazták a Varga- csomagot, aminek hatására 6 ezrelékre nőtt a készpénzfelvételkor fizetendő illeték és 3 ezrelékre az elektronikus tranzakciókat terhelő sarc. A bankok el is kezdték áthárítani a költséget, érdemes figyelnünk, hogy mennyit kell fizetni a bankszámlánk esetén. A független jegybank eközben tovább csökkentette a jegybanki alapkamatot, aminek hatására a betétek és hitelek kamatai is csökkenhetnek. A hét további híreiben azzal is foglalkoztunk, hogy miért nem csökkentek a rezsivágással a közösköltségek. Jó olvasgatást.

Nem lát túl Varga a saját bankszámláján: ő tényleg nem fizeti meg az új adót
Varga Mihály szerint lehet találni olyan bankot, aki nem hárította át a tranzakciós illetéket. Az ő keresetével ez igaz is.

Itt az első bank, aki emel: máris fizetjük a Varga-csomag árát
Köntörfalazás nélkül, nyíltan és őszintén áthárítja a tranzakciós illeték emelését az MKB bank. A Varga- csomag elemei szinte szó szerint megjelentek a bank hirdetményében is, így augusztustól az emelt díjakat nem a bank, hanem az ügyfelek fogják megfizetni.

Csökkent az alapkamat: mit éreznek ebből a magyar családok?

Tovább csökkent a jegybanki alapkamat. Holnaptól 4,25 százalék az irányadó ráta. aminek hatására csökkenni fognak a betétek és hitelek kamatai.

Újra jöhetnek a devizahitelek?
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt - tudatta honlapján szerdán a bizottság.

Ma már nem lesz döntés a devizahiteles perben
Most kezdődött el a devizahitelesek által régóta várt Kúria tárgyalás, ma döntés születhet arról, hogy valóban érvénytelen lehet-e az a hitelszerződés, amiben nem tüntették fel az átváltási árfolyamok közötti különbséget, mint költség. A Fővárosi Törvényszék decemberben ezért érvénytelennek mondta ki egy ügyfél az OTP-vel kötött szerződését. A bank felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriának, hiszen szerinte a vételi és eladási árfolyamok közötti különbségből eredő költségeket fel sem kell tüntetniük a szerződésben (ahogy azt soha nem is tették) vagy legalábbis elég egy kiegészítés és minden maradhat a régiben.

Érik a balhé: trükköznek a közös költséggel a magyar társasházak?!

Az "átfogó" rezsivágás ellenére is jelentősen emelkedett a közös költség a legtöbb hazai társasházban. A hangulat forr, a lakók értetlenül állnak a történtek előtt. Pedig a rezsiköltség-csökkentés érvényesítése a társasház közös költségében nem bonyolult. A Pénzcentrum.hu mutatja a számítás módját.

Csak a könnyű pénzre hajtanak a közvetítők?
Az ingatlanközvetítői piac jó ideig vonzotta a könnyű pénzre hajtó, szaktudás nélküli kóklereket. Ennek a trendnek azonban a válság végett vetett - az ingatlanárak, illetve a tranzakciószámok jelentős csökkenésével párhuzamban beindult a szakma tisztulása is. Nagy kérdés ugyanakkor, mitől jó, illetve mitől rossz egy ingatlanközvetítő.

Napokon belül startol a magyar vállalkozók nagy reménysége
Több problémája is van a magyar KKV szektornak, de a versenyképességük egyik legnagyobb meghatározója mégis a finanszírozás. A bankok nem siettek eddig a segítségükre olcsó hitelekkel, ami a jegybanki hitelprogramnak köszönhetően most megváltozik. Olyan Kis- és Középvállakozások is pénzhez juthatnak most, akik a magas kamatok miatt elrentettek az eladósodottságtól.

Most érdemes forintosítani a devizahitelt

Kedvező lehetőséget teremt a Magyar Nemzeti Bank augusztus végéig tartó Növekedési Hitelprogramja arra, hogy a kis- és középvállalkozások forinthitelre váltsák meglévő devizahitelüket. Fedezeti ügyletek révén még akkor is érdemes lehet ezt megtenni, ha egyébként természetes fedezettel (export árbevétellel) rendelkezik valaki - hangzott el a Portfolio.hu és az MBK Bank által szervezett vállalati fórumon. Az előadók szerint nem számíthatunk jelentős forinterősödésre, így mivel a hitelprogram kamatszintje egyébként meglehetősen alacsony, nem érdemes sokat várni a kiváltással.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Könnyebb lehet a magyar vállalkozók élete
Könnyen gondolhatjuk, hogy egy vállalkozás működtetése Magyarországon rengeteg adminisztrációval - és a hozzá kapcsolódó lassú, nehézkes ügyintézéssel - párosul. Valóban nem járunk messze az igazságtól, hiszen egy magyar vállalkozónak komoly követelményeknek kell megfelelnie, például a számvitel, a könyvvitel területén, de oda kell figyelnie többek között az éves beszámolókra is. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy hamarosan csökkenhetnek a bürokratikus, adminisztratív terhek, ez pedig a vállalkozások fejlődését, számuk növekedését vetítheti előre.

Baj van az adóbevallásokkal? Össze-vissza számolnak a kormánytagok
Fogalma sincs a kormánytagok jelentős részének arról, mi a különbség az adóalapot csökkentő, illetve a számított adót csökkentő kedvezmények között, másoknak pedig a 16 százalékos adókulccsal történő százalékszámítás okoz nehézséget - derül ki a 2012. évi miniszterek és államtitkárok adóbevallásainak főbb számairól közölt adatlapokból. Megállapítható: a miniszterek és államtitkárok közül sokan félvállról vették a törvény által előírt kötelezettségüket, csak odahajigáltak számokat az adóbevallásukból nyilvános adatokat közlő nyomtatványra. A cikkünkben nem közölt miniszterek és államtitkárok helyesen töltötték ki az adatlapon szereplő sorokat.

Olcsóbbak lesznek a vonatjegyek júliustól, ha...
Július elsejétől három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére menetjegyet a vonaton utazók, ha az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választják - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem