Címke: közös agrárpolitika (9 cikk)

Pénzcentrum | 2010. december 29. 10:02

Horror tojásárakat hozhat az uniós csirke-wellness előírás

Néhány év múlva a dél-amerikai tojásokkal is versenyeznie kell a magyar terméknek, miközben a tojástermelőket kihívás elé állítja, hogy az uniós irányelv értelmében 2012-től nem lehet a tojótyúkokat hagyományos ketrecekben tartani - írja a Népszabadság.

Pénzcentrum | 2009. június 8. 11:02

Exkluzív: Celebek és bombanők az új EP-ben

A hétvégi választások eredményeképp igazán színes lesz az új Európai Parlament. Főleg kelet-Európa küld izgalmas arcokat Brüsszelbe: ott lesz például a Kárpátok Paris Hiltonja is.

Pénzcentrum | 2008. február 29. 09:30

Kik az EU szégyenei? - Készül a lista

Mindenki számára elérhető, kereshető adatbázisban 2009 végéig tegyék közzé mindazok adatait, akik uniós támogatást kaptak - javasolja az Európai Parlament (EP) az átláthatóság növelése érdekében. Az EP nyilvánosságra hozná a szakértők, lobbisták neveit, a csalókról pedig megszégyenítő feketelistát is készítene.

Pénzcentrum | 2007. május 31. 09:00

Megszűnő támogatások

A jelenlegi költségvetési időszak letelte, 2013 után akár meg is szűnhet az unió közös agrárpolitikája. Igaz, ez a legvalószínűtlenebb változat a közös agrárpolitika további sorsát illetően.

Pénzcentrum | 2006. március 22. 13:00

Jöhet az olajbárók új generációja

Dráguló üzemanyagárak, a gazdaság folyamatosan növekvő energiaigénye, az energiahordozók hazai korlátai, a kiváló természeti adottságok mind-mind abba az irányba mutatnak, hogy növekvő lehetőség van az energianövények termelésében. De valóban olyan jó "bolt" ez most Magyarországon vagy ez még csak a jövő üzlete?

Pénzcentrum | 2005. október 27. 09:04

Válságba kerülhet a cukorgyártás hazánkban

Az országban nem szűnhet meg a cukorgyártás - közölte Vajda László, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főcsoportfőnöke. Magyarország egy kevésbé radikális uniós cukoripari reformelképzelést támogatna.

Pénzcentrum | 2005. október 21. 08:17

Egyetértettek mindannyian...

Egyetértett kilenc új uniós tagország mezőgazdasági bizottságának elnöke abban, hogy elfogadhatatlan a cukorreform a közösséghez tavaly csatlakozottak számára. A bizottsági elnökök szerint fel kell gyorsítani az intervenciós gabona értékesítését, és mielőbb el kell fogadni az uniós költségvetést.