-1 °C Budapest

Címke: edf démász (15 cikk)

Pénzcentrum | 2013. szeptember 25. 08:34

Rezsicsökkentés: a számlák miatt jönnek a bírságok

A Tigázé kivételével az összes olyan hatósági eljárás befejeződött az utóbbi napokban, amely az áram- és gázszolgáltató társaságok számlájának formátumáról szólt.

MTI | 2013. május 22. 10:31

Nesze neked rezsicsökkentés: százakat küldenek el Magyarországon

A tervek szerint két hullámban 198, nyolcórás állásnak megfelelő munkahely szűnik meg az EDF Démásznál, a dolgozók önként távoznak a cégtől, így az áramszolgáltató magasabb juttatást kínál, mint amennyit a törvény elbocsátáskor előír.

Pénzcentrum | 2013. január 4. 18:01

Rezsicsökkentés: az éjszakai áramra nem jár a 10 százalék

Nem mindenhol éri el az áramszámlák csökkenése a 10 százalékot, csalódniuk kell például azon takarékos fogyasztóknak, akik már korábban - önszorgalomból - áttértek az úgynevezett két zónaidős tarifára.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 11. 08:32

Rezsipara: tartozik a fél ország

Az energiaszolgáltatók tapasztalatai szerint igazolódtak a kikapcsolási időszak 90-ről 60 napra csökkentéséhez fűződő várakozások, bár a közelgő fűtési szezonban akár 20-40, egyes szolgáltatók szerint 70-80 százalékkal is emelkedhetnek a lakossági tartozások. A fogyasztók ilyenkor "érik utol" magukat, a magasabb összegű számlák azonban újra nehézségeket okozhatnak.

Pénzcentrum | 2011. február 1. 10:46

Így drágul az áram Magyarországon

Váratlanul jelent meg a magyar közlöny mai számában az a villamos energia egyetemes szolgáltatói árszabályzását tárgyaló rendelet, miszerint a mai naptól drágul az áram valamennyi hazai háztartásban. Az országos összehasonlító ár, amely alapvetően az árambeszerzés elismert költségeire vonatkozik 15,97-ről 17,17 forintra emelkedett. Ezzel párhuzamosan a szolgáltatói árrés szolgáltatóként differenciálttá változik, sehol sem emelkedett a korábbi inflációkövetéssel megegyező mértékben. Az egyetemes szolgáltatásban érvényesülő áram kb. 6-7%-kal emelkedik ezzel.

Pénzcentrum | 2010. november 11. 09:47

Fojtogató sárga csekkek! Rezsi katasztrófa-gócpontok

Folyamatosan romlik a lakosság fizetőképessége, mondta Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. 2010-ben az első három hónapban érte el a legmagasabb szintet a nem törlesztők aránya. Ezután stagnálás következett, majd októberben tovább romlott a helyzet, és a kint lévő adósságok összege soha nem látott mértékre nőtt.

Pénzcentrum | 2010. június 2. 09:20

Több áramszolgáltató is konkrét díjcsökkentést jelentett be

Konkrét csökkentési adatokat jelentetett meg több áramszolgáltató is. Az egyetemes szolgáltatói körbe tartozó, jellemzően lakossági fogyasztói csoport az Elmű-nél átlagosan 2.62%-kal, az Émász-nál 9.71%-kal, míg az E.ON-nál 4.38-4.6%-kal fizet majd kevesebbet július elsejétől egy kilowattóra áramért.

Pénzcentrum | 2008. március 5. 08:15

Itt az "áram-THM"!

A januári piacnyitással az áramszolgáltatók kis- és közepes vállalkozói ügyfélköre szintén kikerült a versenypiacra. A cégek azonban csupán az elmúlt hetekben szembesültek azzal, hogy szabadpiaci kereskedőktől kell energiát vásárolniuk, amely többnyire drágább, mint eddig.

Pénzcentrum | 2004. március 3. 08:48

Kivezetheti-e a Deutsche Telekom a Matávot? - Érvek és ellenérvek

Kivezetheti-e a Deutsche Telekom a Matáv részvényeit a BÉT-ről? Van-e esély egy nyilvános ajánlatra, s utána egy kiszorításra? Eltűnhet-e a piacról az egyik legnagyobb kapitalizációjú papír? Egyáltalán érdemes-e a Deutsche Telekomnak megfontolnia egy esetleges tranzakciót? A következő írásunkban ezekre kérdésekre keressük a választ. Elkerülve a túlzott hatásokat előre kell