-2 °C Budapest

Itt az első fecske: a koronavírus járvány miatt szigorú döntést hozott az alapkezelő

2020. április 4. 17:05

Az Amundi az első globális alapkezelő, amely bejelentette, hogy felfüggeszti a 2019-es év után járó osztalékok kifizetését, összhangban az EKB kérésével - számol be a hírről a Financial Times.

Az Amundit 70%-ban a francia Credit Agricole tulajdonolja, az osztalékkifizetés felfüggesztéséről szóló javaslatot a május 12-ei virtuális közgyűlésen szavazhatják meg a részvényesek. A hatóságok mellett egyre több részvényes is a mellett szólal fel, hogy a vállalatok függesszék fel osztalékfizetésüket, hiszen jól jöhet a cégek számára a pluszpénz olyan időkben, amikor azt sem tudni, milyen gazdasági sokkot fog valójában okozni a koronavírus.

Az Amundi februárban emelte meg 3,1 euróra a részvényenkénti osztalékot azt követően, hogy két egymást követő negyedévben is tőkebeáramlást könyvelt el. Az osztalékfizetés felfüggesztése egybeesik a Credit Agricole hasonló döntésével. Az alapkezelő azt a tájékoztatást adta, hogy az így felszabaduló tőkét egyelőre tartalékszámlára helyezi és várhatóan 2020 második felében fizeti majd ki a részvényeseknek. A Moody’s egyik vezető elemzője szerint hasonló lépések várhatóak azoktól az alapkezelőktől, amelyek banki háttérrel bírnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem