Címke: ankara (15 cikk)

MTI | 2023. június 3. 11:03

Orbán Viktor Törökországba utazik

A miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán.

MTI | 2020. szeptember 16. 20:04

Európai minimálbért vezetne be az unió: itt van Von der Leyen bejelentése

Itt az idő, hogy Európa felszámolja törékenységét, és lépéseket tegyen egy új élet felé, amelyhez erős egészségügyi unió létrehozására van szükség - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Pénzcentrum | 2011. január 18. 20:02

Közvetlen járattal a 2022-es focivébére? Budapesti járatot indít a Qatar Airways

A Qatar Airways elindította új budapesti járatát, az első gép tegnap délután meg is érkezett Ferihegyre. A magyar főváros az európai városok sorában a huszonharmadik, nemzetközi szinten pedig a 97. úticélja a légitársaságnak. A Qatar Airways intenzíven terjeszkedik, az elmúlt 12 hónapban 12 új útvonallal bővítette hálózatát. Az új járatok közül hat európai desztináció, és a légitársaság tervei szerint, a 2010/11-es pénzügyi év vége előtt további két útvonalat indít Európába, így szolgáltatásait Brüsszelre és Stuttgartra is kiterjeszti.

Pénzcentrum | 2009. december 10. 10:02

EU bővítés: kik csatlakozhatnak legközelebb?

Az e héten zajló brüsszeli csúcstalálkozón akár már ki is jelölhetik az állam- és kormányfők az EU következő lehetséges tagjelölt országait, melyek közül a legtöbb balkáni. Néhányan már 2014-ben az Unió keretein belül szeretnék látni őket.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 3. 13:32

Törökország ötven éve hiába kopogtat Európa kapuján

Pénteken ünnepelte a szomorú, 50. évfordulóját Törökország annak, hogy először jelentette be csatlakozását az Európai Unióhoz, illetve annak elődjéhez, az Európai Gazdasági Közösséghez.

Világgazdaság | 2009. június 5. 09:18

Van, ahol csak két százalék a társasági adó

Kétszázalékos társasági adót kell csak fizetnie ezentúl annak, aki Törökország legelmaradottabb régióiban hajt végre munkahelyteremtő beruházást. Az ankarai kormányzat elsősorban az elszabadult munkanélküliség ellen próbál küzdeni az intézkedéssel.

Pénzcentrum | 2008. április 8. 13:00

Új befektetési célpont a két kontinens határán

Amikor a Földközi-tenger partján lévő nyaraló, vagy befektetési célú ingatlan vásárlásáról hallunk, sokaknak először Spanyolország és Olaszország ugrik be. Törökország a csodálatos látnivalóival, a gazdag történelmi nevezetességeivel és a gyors növekedésével a befektetők új célpontjává vált. Európa és Ázsia határán ez az ország rendelkezik a térség legszebb tengerpartjával, különösen igaz ez az ország dél-nyugati vidékére, ahol a Földközi- és az Égei-tenger találkozik. A várakozások szerint az ország a következő évtizedben csatlakozhat az Európai Unióhoz, ingatlan szakértők szerint, aki korán beszáll az üzletbe, az jelentős anyagi megtérülésre számíthat.

Pénzcentrum | 2005. október 3. 12:06

Éjfél után keltették a minisztereket

Sok a kérdőjel Törökország EU csatlakozásával kapcsolatosan. A menetrend szerint ma kezdenék a csatlakozási tárgyalásokat az országgal, ugyanakkor Ausztria a teljes jogú tagság helyett különleges státuszt adna, mely gyakorlatilag a csatlakozás megakadályozását jelenti. Ma reggel az osztrák külügyminiszter még ragaszkodott ehhez az elképzeléshez. Az uniós külügyminisztereknek éjfél után kellett

Pénzcentrum | 2004. december 17. 08:54

Török EU-tárgyalások: 2005. októberétől

Tegnap este az EU csúcstalálkozójának nyitó munkavacsoráján megállapodtak az unió állam- és kormányfői abban, hogy a 25 tagú közösség 2005. október 3-án kezdi meg a csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal, ezt Jan Peter Balkenende holland kormányfő, és az EU soros elnöke jelentette be. Az információ azonban még nem hivatalos, a döntést a mai ülésen véglegesítik az illetékesek. A török

Pénzcentrum | 2004. április 26. 11:46

Ciprus: marad a megosztottság, csak a görög rész csatlakozik az EU-hoz

A szombati népszavazást követően csak a szigetország görög része csatlakozik az unióhoz, ugyanis a görög ciprióták 75 százaléka nemet mondott a sziget egyesítésére kidolgozott ENSZ-tervre. Ciprus tehát megosztott és militarizált marad. Az ENSZ a kudarc hatására várhatóan lemond a felek közötti közvetítő szerepről, és hagyja a dolgokat a maguk medrében folyni. Szombaton tartották Cipruson az

GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem