10 °C Budapest

Közvetlen járattal a 2022-es focivébére? Budapesti járatot indít a Qatar Airways

2011. január 18. 20:02

A Qatar Airways elindította új budapesti járatát, az első gép tegnap délután meg is érkezett Ferihegyre. A magyar főváros az európai városok sorában a huszonharmadik, nemzetközi szinten pedig a 97. úticélja a légitársaságnak. A Qatar Airways intenzíven terjeszkedik, az elmúlt 12 hónapban 12 új útvonallal bővítette hálózatát. Az új járatok közül hat európai desztináció, és a légitársaság tervei szerint, a 2010/11-es pénzügyi év vége előtt további két útvonalat indít Európába, így szolgáltatásait Brüsszelre és Stuttgartra is kiterjeszti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Qatar Airways ügyvezető igazgatója, Akbar Al Baker magas rangú küldöttség élén érkezett a nyitó járaton Budapestre, Szabó László, katari magyar nagykövet, a nemzetközi sajtó és a légitársaság vezetőinek társaságában. A QR943 számú járatot a hagyományoknak megfelelően ünnepi keretek között vízsugarak köszöntötték.

Al Baker úr a Budapesten tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Qatar Airways új, heti négy alkalommal közlekedő budapesti járata fontos lépés a légitársaság európai hálózatbővítésében.

 


"A Qatar Airways örömére szolgál, hogy a magyar lakosság számára is elérhetővé válnak a légitársaság díjnyertes, ötcsillagos szolgáltatásai. Európában az a cél vezet bennünket, hogy az utasok minőségi kiszolgálásának fenntartása mellett új országok felé nyissunk, és egy hatalmas és kiterjedt útvonalhálózat kényelmét kínáljuk. Budapest kiemelt jelentőségű a Qatar Airways hálózatában, és őszintén arra számítunk, hogy a jövőben növelni fogjuk kapacitásunkat ezen az útvonalon. A budapesti járattal a magyarországi ki és beutazó utasforgalom előtt új csatlakozási lehetőségek nyíltak meg a Közel-Kelet, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térség felé. A magyar utasoknak a jövőben nem kell az ellenkező irányba, a zsúfolt európai légiközpontok valamelyike felé elindulni, ha a Közel-Keletre vagy az ázsiai és csendes-óceáni térségbe utaznak. Ugyanakkor, kényelmesebb lesz az e térségekből érkező utasok számára is a dohai központon át az új magyarországi járatot igénybe venni" - jelentette ki Al Baker ügyvezető igazgató.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a következőt mondta: "Örömmel köszöntjük Budapesten a Qatar Airways Dohából érkező első menetrendszerű járatát. Ez az esemény újabb jelentős lépés repülőterünk életében, mert egy rendkívül fontos térséget, a Perzsa-öböl régióját köti össze közvetlenül Budapesttel. A Qatar Airways menetrendszerű járata mind az üzleti utazók, minda turisták számára számtalan csatlakozási lehetőséget biztosít: Doha érintésével nem csupán a Közel-Kelet más célállomásai felé, hanem akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is továbbutazhatnak. A Qatar Airways budapesti járatindítása pedig a Perzsa-öböl térségének utazói számára kínál izgalmas turisztikai célpontot Közép-Európában."

80 ezres űrstadion : a világ legújabb csodája + fotók

A Qatar Airways az egyetlen olyan légitársaság, amelynek bázisa a Perzsa-öbölben található és ötcsillagos szolgáltatást kínál Budapestre közlekedő járatain. Az új, budapesti útvonalon Airbus A320-as repülőgépeket üzemeltetnek, melynek fedélzetén az ülések támlájába integrált érintőképernyős TV-n 700 audiovizuális interaktív szórakoztató programok érhetőek el. A repülőgépen 12 Business Class és 132 turista osztályú ülőhely van.

 


Magyarország egyike a világ legnépszerűbb 20 országának, ahová a turisták jelentős része Európán belülről érkezik. A Qatar Airways új európai járatával azonban várhatóan a Perzsa-öböl és az ázsiai és csendes-óceáni térségviszonylatában is bővülni fog Budapest idegenforgalma.

A Qatar Airways 2010. február óta összesen 12 új nemzetközi útvonalat nyitott meg Bengaluru (korábban Bangalor), Koppenhága, Ankara, Tokió, Barcelona, Sao Paulo, Buenos Aires, Phuket, Hanoi, Nizza, Budapest és Bukarest viszonylatában. 2011 első felében a légitársaság további három úticéllal bővíti hálózatát: Brüsszel (január 31-én), Stuttgart (március 6-án) és Aleppo (április 6-án) utóbbi lesz a Qatar Airways 100. úticélja.

2013-ra a Qatar Airways az üzleti és turistaforgalom összesen 120 kiemelt úti célját kívánja 120 modern repülőgépet felsorakoztató flottájával kiszolgálni. A légitársaság jelenleg 94 repülőgépet üzemeltet 97 útvonalon európai, közel-keleti, afrikai, ázsiai és csendes-óceáni, valamint észak- és dél-amerikai országokba.

A Bukarestet is érintő Doha-Budapest járat 2011. január 17-től érvényes menetrendje szerint hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton:

Indulás: Doha QR943 08:15 Érkezés: Budapest 13:45

Indulás: Budapest QR944 15:00 Érkezés Doha 23:55

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18