2018. december 17. hétfő Lázár, Olimpia

Parányi állatok támadják az EU lakosságát: százak halnak bele Magyarországon


Az EU-ban több mint 30 ezren haltak meg az úgynevezett "szuperbaktériumok" miatt 2015-ben. És bár a tagállamok között óriási különbségek mutatkoznak, ami az elhalálozási számokat illeti, Magyarország az összesített lista 10. helyén áll. Ez pedig azt jelenti, hogy a vizsgált évben hazánban 543 életet követeltek a "szuperbaktériumok".

Az EU-ban 33 ezer ember halálát okozták antibiotikum-rezistens baktériumok 2015-ben - derült kit a The Lancet friss jelentéséből. Ezzel a "szuperbaktériu-mok" legalább annyira veszélyesek Európában, mint az influenza, tuberkulózis és a HIV együttesen. A statisztikák szerint azonban óriásiak a különbségek az egyes tagországok között. Míg Olaszországban például 10 762 halálesetet jegyeztek a szuperbak-tériumok számára (legtöbb), addig Izlandon mindösszesen egy ember veszetett emiatt az életét (legkevesebb).

Magyarország az összesített lista 10. helyén helyezkedik el, ám ez még így is fele annyi halálesetet jelent a valóságban, mint amennyi a 9. helyett Portugáliaban bekövetkezik. A környező országok közül egyébként csak Ro-mánia van előttünk, Szlovákia, Ausztria, Horvátország és Szlovénia mind mö-göttünk végzett.

JÓL JÖNNE 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 13 086 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 12,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem 13 458 forintos törlesztőt (THM 14,49%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a K&H, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát(x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk: ez vár a magyar hitelesekre, ha beüt a kamatemelés
Nem biztos, hogy lesznek ennél alacsonyabb kamatok.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk