2021. január 21. csütörtök Ágnes

Nem lesz kijárási tilalom szenteste: itt vannak a kormány döntései


Felfüggesztik a kijárási tilalmat december 24-én éjjel - jelentették be az Operatív Törzs tájékoztatóján.

December 24-én estétől 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat - jelentette be Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs sajtójátékoztatóján.

Karácsonykor megmarad az a szabály, hogy 10 főnél többen nem gyűlhetnek össze egy helyen, de a 14 év alatti gyerekek nem számítanak bele a 10 főbe

-mondta el Kiss Róbert.

Müller Cecília a tájékoztatón azt kérte, hogy ne tekintse senki lazításnak a rendeleteket, mert a járvány változatlanul zajlik. Ez egy lehetőség, amivel a biztonság megtartása mellett lehet élni, a tisztifőorvos mértékletességet és átgondoltságot kért a családoktól.

Hozzátette: december 25-étől visszatérnek a szenteste előtti szabályok.

A kormány friss döntése szerint Magyarországra sem engednek be repülőket az Egyesült Királyságból a mutálódott vírustörzs terjedése miatt - azt nem tudni, hogy ezmeddig lesz érvényben de az üzleti utakra is vonatkozik a tilalom

A karácsonyi szabályok közben a kormány Facebook-oldalán is megjelentek:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked