16 °C Budapest

Ismét videón jelentkezett Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz és a java csak most következik

2020. április 2. 16:50

A koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésének lehetőségeiről és a betegség tüneteit enyhítő készítmények rendelkezésre állásáról egyeztetett csütörtöki videókonferenciáján Orbán Viktor neves hazai szakemberekkel.

A járvány hosszú lesz és a java csak most következik, vakcina az nincsen, hacsak most Önök meg nem lepnek engem most valami bejelentéssel. Azt kell hinnem, hogy még egy ideig nem is lesz

- szólt a professzorokhoz az Innovációs és Technológiai Minisztériumból indított videókonferencián Orbán Viktor. Íme:

"Ugyanakkor nem csak vakcinára kell gondolnunk, hanem szükségünk van minden gyógyszerre, amelyek enyhítik a betegek tüneteit. Ha a betegség tömegessé válik, akkor az igény jelentősen megnő azon gyógyszerek iránt, amelyek enyhítik a betegség tüneteit" - magyarázta a korámnyfő, aki úgy tudja, hogy több gyógyszernek a tesztelése is zajlik Magyarországon.

Azt is megosztotta a beszélgetésen résztvevőkkel, hogy az Operatív Törzsben azon is dolgoznak, hogy a következő hetekben felhalmozzanak elegendő gyógyszert, ami a tömeges fertőzések időszakában az emberek rendelkezésére tudnak bocsátani.

A videó alapján a következő szakemberek vettek részt a beszélgetésben:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Bogsch Erik, a Richter Gedeon elnöke.
  • Závodszky Péter, Széchenyi-díjas magyar biofizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
  • Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, PhD, az MTA doktora, a Testnevelés Egyetem tudományos rektorhelyettese.
  • Keserű György, gyógyszerkutató, egyetemi tanár, MTA Természettudományi Kutatóközpont.
  • Kacskovics Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Immunológiai Tanszékének vezetője, egyetemi tanár, az egyetem Természettudományi Karának dékánja. A hazai kutatóintézetekből álló konzorcium vezetője.
  • Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Miért tartották az eseményt?

Az ITM közleményben jelezte, hogy miért is ültek ma össze a kutatók, szakemberek az online térben a kormányfővel és Palkovics László innovációs miniszterrel: "Több mint 2,3 milliárd forintos támogatással egy tucatnyi, a koronavírussal szembeni egészségügyi védekezést hazai szaktudásra és kapacitásokra alapozva megerősítő kutatás-fejlesztési projekt zajlik Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a fejlesztések előrehaladását, várható eredményeit tekintették át a kutatócsoportok vezetői, képviselői egy mai videókonferencián" - közölte a tárca.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem