Ellenfele pakolt ki Obamáról: ezért retteg elszívni egy szál cigit

Ellenfele pakolt ki Obamáról: ezért retteg elszívni egy szál cigit

2017. november 8. 16:50

Barack Obamáról köztudomású, hogy régebben cigizett, és fel-felmerült a kérdés, hogy a stresszes elnöki munka alatt vajon valaha rágyújtott-e. Most egy erős dohányos republikánus politikus erősítette meg, hogy ő sem látta soha cigizni az elnököt, az ok pedig egyszerű: Obama retteg a feleségétől, ezért nem gyújt soha rá.

A Politico magazin készített egy nagy riportot John Boehner visszavonult republikánus politikusról, aki első számú konzervatív vezetőként, a képviselőház legmagasabb rangú tagjaként dolgozott 2011 és 2015 között, Barack Obama elnöksége alatt. A republikánus politikusról köztudomású, hogy napi két doboz cigit szív el, ám amikor a Politico újságírója arról kérdezte, hogy látta-e valaha a volt dohányos Obamát cigizni, így válaszolt:

Nem, nem, nem. Halálosan retteg a feleségétől. Halálosan. Retteg.

Az egyébként érthető, hogy Obama felesége, Michelle Obama, nem díjazta volna, ha férje titokban elszív egy-egy szál cigit, mivel férje elnöksége alatt ő leginkább az egészséges életmódot népszerűsítette.

Nem csak az egészségünk bánja

Amennyiben dohányzunk, nemcsak egészségünkkel fizetünk, hanem még a biztosítási díjaink is magasabbak lehetnek, ráadásul nemcsak külföldön, itthon is. Korábbi cikkünkhöz megkérdeztünk nagy hazai életbiztosítókat a dohányzókkal kapcsolatos ügyfélpolitikájukról. 

Az NN Biztosító és az Allianz Hungária is megerősítették, hogy kockázatelbírálási folyamatuk során rákérdeznek az ügyfeleknél, hogy dohányoznak-e. Az NN azt is elárulta, hogy nemcsak a dohányzás tényére kérdeznek rá, hanem arra is, hány szál cigit szív a potenciális ügyfél naponta. Ez a kérdés kockázati életbiztosítások esetén és kiegészítő, például befektetési egységhez kötött (unit-linked) biztosítások mellé igényelt releváns kiegészítő fedezetek megkötése előtt is elhangzik.

...az ügyfél dohányzási szokásának függvényében díjemelést alkalmazunk. Ez fedezetenként eltérhet - más lehet például rákdiagnosztika vagy haláleseti fedezetek esetén az emelés ugyanolyan dohányzási szokás esetén

- közölte a Pénzcentrum megkeresésére az Allianz, az NN pedig azt is elárulta, hogy a dohányzás mértékétől függően változhat egy ügyfél biztosítási díja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyfél dohányzási szokásait firtató kérdésekre adott válaszok ellenőrzésével kapcsolatban az NN-nél csak azt erősítették meg, hogy 

indokolt esetben, egyedi elbírálás alapján a biztosítóval szerződött orvosok is felteszik a dohányzásra vonatkozó kérdést, az Allianznál viszont akár orvosi vizsgálattal, vérképelemzéssel is ellenőrizhetik, hogy egy ügyfél igazat mondott-e.

A Magyar Nemzet cikke szerint 2015-ben 8500-an haltak meg tüdőrákban, de ennél jóval többre tehető azoknak a száma, akik a dohányzás következtében vesztik életüket, egyes becslések szerint évente húszezernél is többen lehetnek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 18:31
Kevesebb mint egy óra leforgása alatt több mint tízezren voltak kíváncsiak pénteken egy különleges,...
Kiszámoló  |  2022. október 7. 14:25
Miután orbitális módon kiszúrt a kormány a katásokkal és év közben beszántotta az egész egyszersítet...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?