13 °C Budapest
Ellenfele pakolt ki Obamáról: ezért retteg elszívni egy szál cigit

Ellenfele pakolt ki Obamáról: ezért retteg elszívni egy szál cigit

2017. november 8. 16:50

Barack Obamáról köztudomású, hogy régebben cigizett, és fel-felmerült a kérdés, hogy a stresszes elnöki munka alatt vajon valaha rágyújtott-e. Most egy erős dohányos republikánus politikus erősítette meg, hogy ő sem látta soha cigizni az elnököt, az ok pedig egyszerű: Obama retteg a feleségétől, ezért nem gyújt soha rá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Politico magazin készített egy nagy riportot John Boehner visszavonult republikánus politikusról, aki első számú konzervatív vezetőként, a képviselőház legmagasabb rangú tagjaként dolgozott 2011 és 2015 között, Barack Obama elnöksége alatt. A republikánus politikusról köztudomású, hogy napi két doboz cigit szív el, ám amikor a Politico újságírója arról kérdezte, hogy látta-e valaha a volt dohányos Obamát cigizni, így válaszolt:

Nem, nem, nem. Halálosan retteg a feleségétől. Halálosan. Retteg.

Az egyébként érthető, hogy Obama felesége, Michelle Obama, nem díjazta volna, ha férje titokban elszív egy-egy szál cigit, mivel férje elnöksége alatt ő leginkább az egészséges életmódot népszerűsítette.

Nem csak az egészségünk bánja

Amennyiben dohányzunk, nemcsak egészségünkkel fizetünk, hanem még a biztosítási díjaink is magasabbak lehetnek, ráadásul nemcsak külföldön, itthon is. Korábbi cikkünkhöz megkérdeztünk nagy hazai életbiztosítókat a dohányzókkal kapcsolatos ügyfélpolitikájukról. 

Az NN Biztosító és az Allianz Hungária is megerősítették, hogy kockázatelbírálási folyamatuk során rákérdeznek az ügyfeleknél, hogy dohányoznak-e. Az NN azt is elárulta, hogy nemcsak a dohányzás tényére kérdeznek rá, hanem arra is, hány szál cigit szív a potenciális ügyfél naponta. Ez a kérdés kockázati életbiztosítások esetén és kiegészítő, például befektetési egységhez kötött (unit-linked) biztosítások mellé igényelt releváns kiegészítő fedezetek megkötése előtt is elhangzik.

...az ügyfél dohányzási szokásának függvényében díjemelést alkalmazunk. Ez fedezetenként eltérhet - más lehet például rákdiagnosztika vagy haláleseti fedezetek esetén az emelés ugyanolyan dohányzási szokás esetén

- közölte a Pénzcentrum megkeresésére az Allianz, az NN pedig azt is elárulta, hogy a dohányzás mértékétől függően változhat egy ügyfél biztosítási díja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ügyfél dohányzási szokásait firtató kérdésekre adott válaszok ellenőrzésével kapcsolatban az NN-nél csak azt erősítették meg, hogy 

indokolt esetben, egyedi elbírálás alapján a biztosítóval szerződött orvosok is felteszik a dohányzásra vonatkozó kérdést, az Allianznál viszont akár orvosi vizsgálattal, vérképelemzéssel is ellenőrizhetik, hogy egy ügyfél igazat mondott-e.

A Magyar Nemzet cikke szerint 2015-ben 8500-an haltak meg tüdőrákban, de ennél jóval többre tehető azoknak a száma, akik a dohányzás következtében vesztik életüket, egyes becslések szerint évente húszezernél is többen lehetnek.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?