19 °C Budapest

Közzétették a kötelező biztosítások díjait

2017. november 2. 12:30

Ma hajnalban 13 biztosító tette közzé január 1-re vonatkozó kötelező biztosítási ajánlatait. A több mint egymillió autóst érintő kampányban 8 és 30 százalék közötti átlagos drágulással számolhatunk. Ezzel várhatóan folytatódik az elmúlt évek díjemelkedési tendenciája, de - a korábbi évekkel ellentétben - idén az autósok egy része már elkerülheti a tervezett díjemelést, ha él a biztosítóváltás lehetőségével.

Ma hajnalban 13 biztosító tette közzé a 2018. január 1-re ajánlott kötelező biztosítási díjakat. A több mint egymillió autóst érintő kampányban jelentős, 8-30 százalék közötti átlagos drágulással kell számolni, tehát folytatódik az elmúlt években megfigyelhető díjemelkedési tendencia. A Biztosítás.hu által végzett elemzés szerint ugyanakkor a korábbi évekhez képest fontos változás, hogy idén az autósok egy része már elkerülheti a díjemelkedést, ha kihasználja a biztosítóváltás lehetőségét.

Mennyi lesz a kötelezőm díja?

Öt, tíz, de akár tízezer forint feletti emeléssel is találkozhatnak a még január 1-jei biztosítási évfordulóval rendelkező autósok, ha rátekintenek a jövő évi kötelezőkre. A valamivel még több mint egymillió érintett autósnak ugyanis, szinte kivétel nélkül emelkedő díjakat ajánlanak a hazai biztosítók. Az autósok - akik persze még mindig kevesebbet fizetnek kötelezőjükre, mint évközi évfordulóval rendelkező társaik - holnaptól ellenőrizhetik díjaikat az online alkuszi portálokon, illetve november 10-ig kell kézhez kapják biztosítóiktól jövő évi díjukról szóló értesítéseiket.

Visszatérhet a verseny a piacra

Bár sem új kedvezménnyel, sem új pótdíjjal nem találkozhatunk a most megjelent tarifákban, jelentős különbség lesz az egyes biztosítók ajánlatai között. Míg az elmúlt pár évben jellemző volt, hogy az autósok még biztosítóváltással sem tudták elkerülni díjaik egyöntetű emelkedését, idén várhatóan már sokan találhatnak maguknak olcsóbb biztosítót.

Ennek oka, hogy ismét számottevő eltérések vannak az egyes biztosítók kampányra meghirdetett díjai között. Várhatóan ismét tömegeknek lesz érdemes biztosítót váltania, ami akár meg is állíthatja a díjak 2010-óta tartó emelkedését. A tavalyi 150 ezer után idén ismét 200 ezer felett lehet a biztosítót váltó autósok száma, akiknek november végéig van idejük díjaik ellenőrzésére és döntésük meghozatalára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Végül meg kell említeni a buszokat érintő, helyenként 50 százalékot is meghaladó díjemelkedéseket, melyek a sajnálatos és ismert buszbalesetek egyenes következményei.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem