Hamis felhívás terjed a neten, tiltakoznak a mentők

Pénzcentrum
2013. február 18. 16:32

Nem kérte az Országos Mentőszolgálat, hogy az emberek mobiltelefonjukban ICE, vagyis vész esetén név alatt mentsék el legközelebbi hozzátartozójuk számát. A szervezet szóvivője az InfoRádióban megismételte: korábban egy cég tette fel honlapjára ezt a hamis felhívást, amely azóta már közösségi portálokon is terjed. Győrfi Pál hangsúlyozta: már nem először cáfolják ezt a felhívást. Mint mondta: a mentőszolgálat feladata a betegek ellátása, szükség esetén a hozzátartozók felhívása a kórházak feladata.

A Facebookon terjedő felhívás szerint a mentők azt kérik az emberektől, hogy mobiltelefonjukba ICE, vagyis In Case of Emergency (vész esetén) név alatt mentsék el a legközelebbi hozzátartozójuk számát, hogy baj esetén értesíteni lehessen az illetőt.

Az Országos Mentőszolgálat már nem először cáfolja ezt a felhívást, aminek az eredetét is kinyomozták - mondta az InfoRádiónak Győrfi Pál szóvivő. Egy cég a saját belső intranet oldalán jelentette meg ezt a felhívást, amely tehát nem a mentőszolgálattól származik. Meg is keresték a céget, vegye le a honlapjáról, de ha valami egyszer kikerül az internetre, annak az útja kiismerhetetlen - fogalmazott a szóvivő.

A mentőknek nem kötelességük értesíteni a hozzátartozókat, és lehetőségük sincs rá - üzeni a lakosságnak Győrfi Pál.

Amikor a beteg eszméletlen állapotban van, és újra kell éleszteni, a mentők nem a hozzátartozók értesítésével foglakoznak, hanem ellátják a beteget és berohannak vele a kórházba. A hozzátartozók értesítése a kórházak feladta, vagy a rendőrség keresi meg a rokonokat - magyarázta

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az is aggályos lenne - folytatta a szóvivő -, ha a mentők mások táskájában turkálnának, vagy idegen telefonszámokat hívogatnának. A kórház vagy a rendőrség a hivatalos okmányok alapján értesíti a hozzátartozókat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?