11 °C Budapest

Vállalati személybiztosítások - kockázatkezelés vagy juttatás?

Pénzcentrum
2008. szeptember 16. 11:30

Magyarország a biztosítással rendelkezők arányát tekintve a középmezőnybe tartozik a régióban. A személyi biztosítások terén még nagyobb a lemaradásunk a térség országaihoz viszonyítva. Bár a magyarok pénzügyi ismeretei nem a legalaposabbak, a lakosság alapvetően nyitott az új biztosítási formákra, a befektetésekben is egyre nagyobb súllyal szerepelnek a hosszú távú megtakarítások. Egyelőre a biztosítások elsősorban befektetési célzatúak, az öngondoskodás, és a kockázatkezelés szerepe másodlagos - áll a GFK kutatásába, amelyet teljes egészében, az októbet 7-én megrendezésre kerülő Biztosítási konferencián mutatnakbe a hallgatóságnak.

Rendezvény
2008. október 7-én kerül sor a Portfolio.hu második Biztosítási Konferenciára, ahol a
transzparencia, a szabályozás és az ügyfélszerzés mellett a termékfejlesztés, valamint a vállalati biztosítások kerülnek előtérbe.

A konferenciáról további információkat találhat az alábbi linkekre kattintva:
http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/reszletes.tdp?id=34

A vállalkozások is kétféle megfontolásból kötnek a vezetőkre, menedzserekre életbiztosítást. Az egyik ok a vezető munkaképtelensége esetén fellépő kockázatok mérséklése/kompenzálása, a másik pedig a biztosításnak hosszú távú ösztönzőként, béren kívüli juttatásként való használata.

A vállalkozások több, mint egyharmada rendelkezik a vezetőire kötött életbiztosítással, és a balesetbiztosítások aránya is hasonló. Az életbiztosításokat jellemzően a vezetők ösztönzésében alkalmazzák, hiszen a béren kívüli juttatások közül a legnépszerűbbek az étkezési jegyek, a közlekedési költségtérítés, a pénzjutalom és a nyugdíjpénztári befizetés.

Az életbiztosítások ebben a rangsorban a 10 juttatási forma közül csak a 9. helyen szerepelnek a vállalkozások terveiben. A kisebb cégek kevésbé tartják ösztönző juttatási formának az életbiztosításokat, mégis nagyobb arányban kötnének. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a cégvezetők a vállalkozási bevételt ily módon kedvezőbb adózási szabályok szerint tudják magáncélra felhasználni. A nagyobb vállalatoknál az életbiztosítás mellett a balesetbiztosítások megítélése is kedvezőbb, és bár kisebb arányban vennék azt igénybe a jövőben, a tervezett juttatás mértéke nagyobb lenne.

Jelenleg a kis és közepes vállalkozások körülbelül háromnegyede ad béren kívüli juttatásokat dolgozóinak, kihasználva ezeknek a juttatásoknak az adómentességét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A GfK Hungária Piackutató Intézet 1997 óta rendszeresen készít felméréseket a magyar lakosság és a vállalkozások bankhasználatáról és biztosítási termékekkel való ellátottságáról, amely feltérképezi a termékhasználat mellett az ügyfelek elégedettségét, az egyes szolgáltatók piaci részesedését valamint a jövőben igénybe venni tervezett szolgáltatások körét is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
MEDIA1  |  2024. április 22. 19:58
Megvan, kik ülnek be a megújuló X-Faktor zsűrijébe idén.
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem