Gyerekbiztosítás: érdemes kiegészíteni a fapados államit

Pénzcentrum
2008. szeptember 8. 08:45

A tizennyolc év alatti gyerekeknek járó állami alapbiztosítás meglehetősen alacsony fedezetet biztosít baleset, illetve betegség esetén, érdemes tehát évi néhány száz forintért kiegészítő biztosítást kötni - írja a Világgazdaság.

Az állami alapbiztosítást csonttöréskor például 3000, balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén pedig 3000-300 000 forintot fizet, ugyanakkor a kapcsolódó korházi költségeket nem fedezi.

Márpedig ez utóbbi, és a táppénzen lévő szülő kiesett jövedelme meglehetősen nagy terhet jelenthet.

A Generali-Providencia Szimba gyerekbiztosítása esetén öt csomag közül választhatunk, melyek éves díja 600-10 000 forint közötti, itt még a legolcsóbb csomag is fizet napi kórházi díjat.

Az Uniqa Jövő generáció nevű diákbiztosítása 6-20 év közöttieknek megfelelő, ez még a fizikai bántalmazás következményeire is fedezetet nyújt, évi 500-2500 forintért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Allianz Studium nevű terméke magyar közép- és felsőoktatásban tanulók számára nyújt biztosítást, az általános iskolások esetén általában az intézménnyel köt szerződést a biztosító.

Az ING Csemete csomagja pedig még befektetési lehetőség is, ugyanis a díj egy része az ügyfél által kiválasztott befektetési alapba kerül, és még adókedvezmény is igénybe vehető utána.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?