AZ ING Biztosító stratégiai szövetséget kötött a BROKERNET Holding Zrt-vel

Pénzcentrum
2008. szeptember 8. 12:35

Az ING Biztosító, Magyarország piacvezető életbiztosítója stratégiai szövetséget kötött a BROKERNET Holding Zrt-vel, Magyarország piacvezető, független pénzügyi tanácsadó szervezetével. Az ING Biztosító innovációs stratégiájának részét képezi egy új multi-disztribúciós modell kialakítása. A most létrejött szövetség így egy újabb eladási csatornát nyit meg az ING biztosítási szolgáltatásainak, mivel a BROKERNET pénzügyi portfóliójának ezután része lesz néhány ING biztosítási termék is. Az ING stratégiai döntése új üzleti lehetőségek előtt nyithatja meg a kapukat, hiszen az új eladási csatornával Magyarország legnagyobb lehetséges ügyfélköre válik elérhetővé a biztosítótársaság számára. Az együttműködéssel a BROKERNET Csoport tovább szélesíti termékpalettáját és szolgáltatásainak körét. A független pénzügyi tanácsadó cégcsoport kiemelkedő hazai piacismeretével, egyedülálló termékinnovációs hátterével, valamint rendkívül felkészült és országos lefedettséget biztosító értékesítési hálózatával járul hozzá a közös stratégiai célok megvalósításához.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum rendezésében. Részletek itt!


Köztudott, hogy a magyar biztosítási piac szereplői egyre élesedő versenyhelyzetben folytatják üzleti tevékenységüket, mely újabb és újabb kihívások elé állítja a társaságokat. Az ING és a BROKERNET között formálódó stratégiai szövetség ezekre a kihívásokra ad frappáns választ és egyben kiváló lehetőséget is biztosít a jelenlegi piac szabta határok átlépésére, illetve új lehetőségek kiaknázására. Az ING kiemelte, hogy professzionális módon kívánja kezelni a szövetséget, amely a holland nemzetközi vállalat és a BROKERNET Csoport egyedi vállalati kultúráján, elképzelésein és menedzsmentjén alapul.


A döntés nem befolyásolja az ING üzleti gyakorlatát, hiszen a vállalat sikerei az elhivatott ügynökökön és a vállalati kultúrán alapszanak. A két társaság közötti megállapodás fontos része az is, hogy nem versenyeznek egymással, így maximalizálva a szövetség adta előnyöket.
"Hiszünk abban, hogy formálódó szövetségünkön keresztül és az általunk nagyra becsült BROKERNET-tel együttműködve, egy sokkal szélesebb ügyfélkör számára ajánlhatjuk fel az ING modern biztosítási termékeit. A döntésünket, miszerint szövetségre lépünk a BROKERNET-tel, két fontos cél vezérelte. Egyrészt, az ING olyan vállalat, amely aktívan keresi a lehetőséget az innovációra és a folyamatos fejlődésre. Másrészt, nagy erőket fordítunk a termékfejlesztésre, hogy leendő ügyfeleinknek az elérhető legjobb termékeket ajánlhassuk. Vállalatunk hosszú évek óta piacvezető a magyar életbiztosítási piacon és készen állunk arra, hogy más piacokon is növekedjünk." - mondta Martijn Gribnau, az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója.


Kostevc Péter a BROKERNET Holding Zrt. elnöke az ING-vel kötött együttműködés kapcsán hangsúlyozta: "Döntésünk alapja, hogy az ING-vel stratégiai kapcsolatot építünk ki, az a tény, hogy a BROKERNET Csoport független multi-brand pénzügyi szolgáltató. Gondosan kiválasztott partnereink között megtalálhatók a pénzügyi szektor legnagyobb és legerősebb bankjai, befektetési alapjai, nyugdíjpénztárai, biztosítótársaságai és egészségpénztárai is. 6000 fős értékesítési hálózatunk minősége és nagysága, valamint ügyfeleink számát tekintve olyan naprakész piacismerettel és valós ügyféligény ismerettel rendelkezünk, melyek kiváló alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy a nemzetközi és a hazai pénzügyi piac legkiemelkedőbb szereplőinek termékeit vegyük fel a palettánkra. Az ING-nek, mint Magyarország piacvezető életbiztosítójának kiváló termékeivel tovább tudjuk szélesíteni az általunk kínált válogatott konstrukciók és szolgáltatások körét, ügyfeleinknek további előnyöket és pénzügyi megoldásokat kínálva.


A magyar életbiztosítási piacon a piacvezető ING 2008 első félévében 49,5 milliárd HUF díjbevételt ért el. A vállalat növelni kívánja előnyét az életbiztosítási piacon, továbbá erősíteni szándékozik vezető helyét a befektetéssel kombinált (unit-linked) biztosítási piacon. 


"Amennyiben egy pillantást vetünk a magyar biztosítási piacra, akkor egy forrongó vörös óceánt látunk, tele cápákkal - az ügyfelekért ádáz küzdelmet folytató vállalatokkal. A verseny természetesen nagyon fontos, sőt, elengedhetetlen feltétele az egyre innovatívabb termékeknek és szolgáltatásoknak. Ugyanakkor az ING-nél úgy gondoljuk, hogy ne a külső körülmények legyenek meghatározóak az üzletünkre és az ügyfeleink kiszolgálására nézve. A döntés és a kezdeményezés mindig a mi kezünkben kell, hogy legyen. Így arra gondoltunk, hogy egy új helyzetet teremtünk - egy kék óceánt. Az ING és a BROKERNET stratégiai szövetsége egy új zászlóshajó lesz ezen a kék óceánon annak érdekében, hogy kiváló termékeket és remek szolgáltatásokat hozhassunk a piacra." - mondta Martijn Gribnau, az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


"Továbbra is óriási potenciált látunk Magyarország, illetve a térség piacain is. Cégünk sok esetben úttörő szerepet vállalt magára a termékfejlesztés, a hálózatfejlesztés, illetve a tanácsadóink képzési rendszerének megalkotását és továbbfejlesztését illetően is. Ez hatalmas versenyelőnyt biztosított számunkra eddig is és a jövőben is markáns megkülönböztető jegyünk lesz. Az ING-vel felépítendő munkakapcsolat és termékeinek felvétele cégcsoportunk kínálatába jövőbeni termék- és partnerbővítési stratégiánk fontos része."- tette hozzá Kostevc Péter elnök.


A magyar életbiztosítási piacon a BROKERNET 2008 első félévében 41,3 milliárd HUF díjforgalmat ért el. Ez a forgalmi adat jó alapot biztosít a független tanácsadói piacon betöltött markánsan piacvezető pozíció további erősítéséhez.


A szövetség az ING teljes biztosítási portfoliójának csak egy részét érinti, míg a többi terméket továbbra is a vállalat jelenlegi értékesítési hálózatában dolgozó ügynökök kezelik majd. Az ING tisztában van hűséges értékesítői elkötelezettségével és lojális hozzáállásával, így a társaság továbbra is őket tartja a hosszú távú fejlődés és siker alapköveinek. A vállalat az utóbbi hónapokban egy részletes felmérést végzett a meglévő értékesítési hálózat ügynökeinek körében. A felmérés eredményei alapján az ING még több erőforrást fektet majd a hálózat fejlesztésébe a szövetségre lépést követően.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum rendezésében. Részletek itt!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 6. 17:36
A Media1 értesülése szerint Gajdics ismét a néhány éve a NER-hez került Szabad Föld főszerkesztője l...
Holdblog  |  2022. július 6. 16:01
„Kedden, a déli órákban elterjedt a híre annak, hogy a zsír kilója már 90 ezer pengőbe kerül. Az a k...
Kiszámoló  |  2022. július 6. 09:41
A kiürített államkassza miatt a kormány ezermilliárdos nagyságban különadókkal sújtott több szektort...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?