Elsőként a BROKERNET kezdte meg a független biztosításközvetítői új hatósági vizsga előírásainak megfelelő szakképzését

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 12:39

A BROKERNET Holding Zrt. ezúton jelenti be, hogy akkreditált saját képzési intézménye, a BROKERNET Akadémia 2008. augusztus 1-én az országban elsőként elindította a független biztosításközvetítő tanácsadók hatósági vizsgára felkészítő képzését. Ezt megelőzően szintén Magyarországon elsőként a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felvette a BROKERNET Akadémiát a hatósági képzésére és vizsgáztatásra feljogosított képzőszervek jegyzékébe.

A BROKERNET fő képző szerve a BROKERNET Akadémia az előző évben jelentős változásokon ment keresztül, amely megalapozta azt a sikert, melyet az új hatósági képzési és vizsgarendszer elsőként történő alkalmazása jelent a cégcsoport számára. 2007. augusztusában a Felnőttoktatási Akkreditációs Testület akkreditálta a BROKERNET Akadémia Pénzügyi Oktatási Kft-t, azaz elfogadta a BROKERNET Akadémia minőségbiztosítási rendszerét, amely a magas színvonalú képzés és oktatásszervezés fontos biztosítéka. Ez tette lehetővé, hogy a BROKERNET Akadémia 2008 januárjában önállóan elindítsa a középfokú független biztosításközvetítői szakképzését (OKJ 52344003), amely júliusban kiváló eredményekkel befejeződött. Ma a BROKERNET Akadémia államilag regisztrált, és akkreditált, minőségbiztosított felnőttoktatási intézményként működik, amely megfelelő szakképzési tapasztalatokkal rendelkezik, képes gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni a tanácsadók képzettségét érintő jogszabályi változásokhoz.

A magasszintű szakmai elismertség eredményeként oktatási vállalatunk már a fejlesztés kezdeti szakaszában bekapcsolódott az új hatósági képzés megalkotásának széleskörű szakmai előkészítő munkájába. Dr. Dinnyés Gábor, a BROKERNET Akadémia főigazgatója vezetésével aktív szerepet vállalt azokon a szakmai egyeztetéseken, amelyeken a biztosítótársaságokat tömörítő MABISZ, a két alkusz-szövetség, a biztosítótársaságok, illetve a Biztosítási Oktatási Intézet képviselői vettek részt, hogy a kidolgozzák a hatósági képzési rendszer alaptananyagát. Ebben a fontos munkában oroszlánrészt vállalt Bach György, a BROKERNET Akadémia oktatási igazgatója, aki az ebben a témakörben megjelent legelső tananyag, a "Pénzügyi és biztosítási alapismeretek" című jegyzet egyik szerzője és lektora.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?