22 °C Budapest

Új tőkevédett befektetési életbiztosítások forint és euró alapon az OTP Garanciánál

Pénzcentrum
2008. május 26. 10:37

Az OTP Garancia Biztosító 2008. május 13. és június 22. között két új befektetési lehetőséget kínál ügyfelei részére. A konstrukciók olyan, a magánbefektetők számára egyébként nem hozzáférhető innovatív befektetési megoldások elérését teszik lehetővé, amelyek a pénzügyi piacok visszaesései esetén is pozitív hozamot biztosíthatnak.

Általános tendencia, hogy a bizonytalanabb gazdasági időszakokban az ügyfelek a részvényes befektetési formáknál biztonságosabb befektetési lehetőségeket keresnek - miközben nem szeretnének lemondani a magasabb hozamok elérhetőségéről sem. Az ilyen lehetőséget kereső ügyfeleknek rendkívül kedvező megoldást jelentenek a unit-linked piacon a tőkevédett, zárt végű eszközalapok, melyek a tőkevédelem mellett a részvényes befektetésektől várható hozamok elérését is lehetővé teszik. Az OTP Garancia Biztosító a múltban több alkalommal is sikeresen értékesített hasonló konstrukciókat, melyek az ügyfelek körében nagy népszerűségre tettek szert, ezért a társaság most ismét új tőkevédett befektetési életbiztosításokkal lép piacra.

Az egyszeri díjfizetésű befektetési lehetőségek egyike, a Generáció Életbiztosítás Generáció DUÁL II. Portfóliója ötéves tartamú és a világ fejlett gazdasági centrumaiban működő nagyvállalatok (pl. Colgate-Palmolive, Intesa Sanpaolo, Swisscom stb.) részvényeibe jelent befektetést.

Elsősorban azoknak ajánlható, akik a különleges hozamszámítás révén a Portfóliót alkotó részvények árfolyamának esetleges csökkenése esetén is kedvező hozamot szeretnének elérni középtávon. A Generáció DUÁL II. Portfólió ugyanis a különleges hozamszámítási módszernek köszönhetően nemcsak pozitív piaci mozgások esetén kínál kedvező hozamot, hanem speciális befektetési tranzakciók alkalmazásával előnyt kovácsolhat a piac visszaeséséből is, így a befektetők a tőzsdei árfolyamok növekedéséből és csökkenéséből egyaránt profitálhatnak.

A június 22-ig elérhető másik új befektetési lehetőség, az Euró Trend Életbiztosítás Euró Trend ELIT Eszközalapja euró alapú, 10 éves befektetés a világ nagy multinacionális vállalatainak részvényeibe. Az Euró Trend ELIT Eszközalap egy változó kamatozású kötvénybe fektet. Az eszközalap hozama a világ 20 jelentős multinacionális társasága (pl. Deutsche Telekom, Nestlé, Nissan Motor, Unilever stb.) által alkotott részvénykosár hozamától függ. A különleges lejárati hozamszámításnak köszönhetően e termékkel is pozitív hozam érhető el a piac visszaesése esetén is.

Az Euró Trend ELIT Eszközalap biztosítási díja euróban esedékes, azonban azoknak az ügyfeleknek is van lehetőségük szerződéskötésre, akik a biztosítás díját forintban, vagy akár más devizában szeretnék fizetni. Forint-díjfizetés esetén az átváltás az ügyfelek számára kedvező MNB devizaárfolyamon zajlik. A befektetés euróban történik, és a biztosítási szolgáltatások is euróban kerülnek kifizetésre az ügyfelek részére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Euró Trend Életbiztosítás kapcsán a hatályos jogszabályok szerint, a jogszabályban írt feltételekkel személyi jövedelemadó kedvezmény vehető igénybe, a lejárati vagy haláleseti kifizetést pedig nem terheli kamatadó-fizetési kötelezettség.

Az OTP Bank fiókjaiban is elérhető új konstrukciók számos más előnyös tulajdonságuk miatt is vonzó befektetési lehetőségnek számítanak. Az egyik ilyen jellemzője mindkét konstrukciónak, hogy már az értékesítési időszakban is hozamot termelnek: a biztosító a befizetést követő második munkanaptól az értékesítési időszak végéig terjedő időre éves szinten a Generáció DUÁL II. esetében 8,0%-os (forintban), az Euró Trend ELIT esetében 4,3%-os (euróban) hozamot ír jóvá minden befizetésre. Ugyancsak mindkét konstrukció előnyös tulajdonsága a tőkevédelem, melynek köszönhetően lejáratkor vagy a biztosítási esemény bekövetkeztekor az ügyfél legalább a befizetett tőkét és az értékesítési időszakra jóváírt hozamot megkapja.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 10:10
Mehlhoffer Tamás lett az Integritás Hatóság (IH) kommunikációs vezetője és szóvivője tudta meg a Med...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 09:48
Tamásék felvették a babváró hitelt, de aztán a gyerek születése után elváltak. Ezután tudni szerette...
Holdblog  |  2023. március 24. 09:14
Az elmúlt napokban attól volt hangos a Twitter egy nem is olyan kis szeglete, hogy Balaji Srinivasan...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?