Euróban fizethető életbiztosítás az UNION Biztosítótól

Pénzcentrum
2008. április 29. 12:01

UNION-Euro Életút Program néven euróban fizethető, befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítást kínál az UNION, egy termékben ötvözve az eurós megtakarítás, a befektetés és a biztosítás előnyeit.

Euróban fizethető befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítást vezet be május elsejével az UNION Biztosító. Az UNION-Euro Életút Program fantázianevű életbiztosítás olyan euro alapú pénzügyi megoldást kínál, amely alkalmazkodik az ügyfelek változó élethelyzeteire. A konstrukció euróban jegyzett befektetéseivel számos előnyt biztosít az ügyfelek számára a forint alapú megtakarításokhoz képest. Ráadásul a kiegészítő kockázati biztosítások szolgáltatásai is euróban kerülnek kifizetésre.

"Az eurós díjfizetésű termék kézenfekvő megoldás azoknak, akiknek a jövedelme már ma is euróban képződik, de azok is élvezhetik az előnyeit, akik még forintban kapják fizetésüket, mivel a termék segítségével felkészülhetnek az euró-övezethez való csatlakozásra, illetve csökkenthetik árfolyamkockázatukat" - nyilatkozta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója. Ugyanis az euró, mint erős valuta, a forinthoz képest alacsonyabb inflációs környezetben működik, így értékállóbb. A forint gyengülésétől tartók nagyobb biztonságban érezhetik eurós megtakarításaikat. Aki deviza alapú hitelt vett fel, egy szintén deviza alapú befektetéssel kompenzálhatja a várható forintárfolyam növekedés miatt emelkedő törlesztő részleteket.

A biztosításhoz négy különleges eszközalap kapcsolódik. A biztosítás keretében hozam- és kockázatelvárásainak megfelelően az ügyfél eldöntheti, hogy milyen eszközalapokba fekteti pénzét. Azaz kockázatvállalási hajlandóságának és igényeinek megfelelően különböző befektetési kockázatokkal jellemezhető eszközalapokból állíthatja össze befektetési portfolióját.

A Társadalomformáló Vállalatok Részvény eszközalapja azoknak az ügyfeleknek ajánlható, akik számára fontos, hogy olyan társaságok értékpapírjaiba fektessenek, amelyek termékei vagy szolgáltatásai hozzájárulnak a biztonságos és egészséges környezet kialakításához, amelyek tőkét vonnak el a környezetet károsító cégektől. Az Euro Konzervatív eszközalap tőkéjének kétharmadát kötvény-, egyharmadát pedig részvény típusú eszközökbe fekteti. A részvényhányad olyan, az európai tőzsdéken szereplő társaságok részvényeiből áll, melyek az Európai Unió tagállamaiban működnek, vagy bevételük legalább kétharmada olyan tagállamból származik, melynek hivatalos pénzneme az euró. Az Európai Középvállalatok Részvény eszközalap Európa dinamikusan fejlődő és sikeres, az euró-zóna tőzsdéin szabadon forgó kis- és közepes méretű vállalatok részvényeiből áll. A Világválogatott Részvény eszközalap pedig a világ különböző régióiból válogatta össze részvényeit, az értékpapírok egy részét a kelet-ázsiai régióban, illetve a feltörekvő piacnak minősülő országokban alapított, azokban működő vállalatok részvényeibe fekteti, másik részét a földrajzi megoszlások alapján a feltörekvő, sikeres gazdaságnak minősülő országokban működő vállalatok értékpapírjaiba.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20