5 °C Budapest

A Generali és az Aegon nyerte az alkuszszövetség Minőségbiztosítási Versenyének idei díjait

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 09:42

Vasárnap megkezdődött a biztosítási szakma csúcstalálkozójának számító IV. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett, Veres János pénzügyminiszter fővédnökségével zajló háromnapos siófoki rendezvény első napján átadták a biztosítók között zajló Szolgáltatásminőségi Verseny díjait.

Az idén több mint hatszáz, a szakma legkülönbözőbb területeiről érkező érdeklődő előtt elsőként Vértes András, a GKI elnöke tartott előadást. A szakember kiemelte, hogy a gazdaság átalakulási folyamatai, valamint az intézményrendszerek reformjai a következő néhány évben kiemelt lehetőséget teremtenek a biztosítási szektor fejlődésére. Ezt követően a kormányzati és felügyeleti oldal képviselői (Kék Mónika, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, illetve Erdős Mihály, a PSZÁF főigazgató-helyettese) tartottak előadást a biztosítói és a közvetítői kört érintő aktuális kérdésekről.

Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke előadásában az alkuszok szerepének folyamatos növekedéséről beszélt, kiemelve, hogy a hagyományosan alkuszi területnek tekintett nem életbiztosítási ágban az alkuszok kiemelkedő, 20 százalékos növekedést produkáltak (mindeközben ez a piaci szegmens mindössze 3 százalékkal bővült). A szövetség vezetője hangsúlyozta: az idei rendezvény 25 százalékkal több résztvevője között most első ízben kerültek jelentős kisebbségbe az alkuszok, ami jól mutatja, hogy ez az esemény egyre inkább magáénak tekinti az egész biztosításszakma. Papp Lajos elmondta: "Ez a konferencia évek óta a legjelentősebb fóruma a teljes magyar biztosítási piac érdekében folytatott együttgondolkodásnak. A hazai biztosítási kultúra szintje a nyugathoz viszonyítva még mindig igen alacsony. A mostani rendezvény legfontosabb célja, hogy párbeszédet generáljon ennek a problémának a megoldása érdekében a szakma különböző szereplői között."

A konferencia első napjának zárásaként átadták a FBAMSZ Szolgáltatásminőségi Versenyének díjait. A szövetség a tagok szavazatai alapján évente ítéli oda ezt a szakmai elismerést, ami a biztosítók körében immár komoly tekintélynek örvend. A független alkuszok véleménye alapján legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítók az idén négy kategóriában nyerhették el a díjat. A 2007 évi Minőségbiztosítási Versenyt a gépjármű-biztosítások, a személybiztosítások, valamint az egyedi vagyonbiztosítások kategóriájában is a Generali-Providencia Biztosító Zrt., míg a lakossági vagyonbiztosítások kategóriájában az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szerezte meg.

A konferencia második napján a legmeghatározóbb hazai biztosítótársaságok vezető képviselői szólalnak fel. A harmadik, keddi nap szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen szűk másfél hónappal az újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) kampány kezdete előtt vitatja meg a szakma részletesen a kötelező, valamint az öngondoskodáson alapuló gépjármű-biztosításokkal kapcsolatos fejleményeket, problémákat, törekvéseket és feladatokat. Közösen értelmezi a közelmúltban megváltozott szabályozásból fakadó következményeket, és a FBAMSZ reményei szerint újabb lépést tesz az ügyfelek és a biztosítók számára egyaránt felesleges terhelést jelentő KGFB-kampányidőszak fokozatos megszüntetésének irányába is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 08:52
Magáncsődöt jelentett Alex Jones amerikai médiaszemélyiség, akit a bíróság a valótlan állítása miatt...
Holdblog  |  2022. december 5. 05:59
Full disclosure: nem vagyok nagy kedvelője a városunk járdáit teleszemetelő bérelhető elektromos rol...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?