A Generali és az Aegon nyerte az alkuszszövetség Minőségbiztosítási Versenyének idei díjait

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 09:42

Vasárnap megkezdődött a biztosítási szakma csúcstalálkozójának számító IV. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett, Veres János pénzügyminiszter fővédnökségével zajló háromnapos siófoki rendezvény első napján átadták a biztosítók között zajló Szolgáltatásminőségi Verseny díjait.

Az idén több mint hatszáz, a szakma legkülönbözőbb területeiről érkező érdeklődő előtt elsőként Vértes András, a GKI elnöke tartott előadást. A szakember kiemelte, hogy a gazdaság átalakulási folyamatai, valamint az intézményrendszerek reformjai a következő néhány évben kiemelt lehetőséget teremtenek a biztosítási szektor fejlődésére. Ezt követően a kormányzati és felügyeleti oldal képviselői (Kék Mónika, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, illetve Erdős Mihály, a PSZÁF főigazgató-helyettese) tartottak előadást a biztosítói és a közvetítői kört érintő aktuális kérdésekről.

Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke előadásában az alkuszok szerepének folyamatos növekedéséről beszélt, kiemelve, hogy a hagyományosan alkuszi területnek tekintett nem életbiztosítási ágban az alkuszok kiemelkedő, 20 százalékos növekedést produkáltak (mindeközben ez a piaci szegmens mindössze 3 százalékkal bővült). A szövetség vezetője hangsúlyozta: az idei rendezvény 25 százalékkal több résztvevője között most első ízben kerültek jelentős kisebbségbe az alkuszok, ami jól mutatja, hogy ez az esemény egyre inkább magáénak tekinti az egész biztosításszakma. Papp Lajos elmondta: "Ez a konferencia évek óta a legjelentősebb fóruma a teljes magyar biztosítási piac érdekében folytatott együttgondolkodásnak. A hazai biztosítási kultúra szintje a nyugathoz viszonyítva még mindig igen alacsony. A mostani rendezvény legfontosabb célja, hogy párbeszédet generáljon ennek a problémának a megoldása érdekében a szakma különböző szereplői között."

A konferencia első napjának zárásaként átadták a FBAMSZ Szolgáltatásminőségi Versenyének díjait. A szövetség a tagok szavazatai alapján évente ítéli oda ezt a szakmai elismerést, ami a biztosítók körében immár komoly tekintélynek örvend. A független alkuszok véleménye alapján legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítók az idén négy kategóriában nyerhették el a díjat. A 2007 évi Minőségbiztosítási Versenyt a gépjármű-biztosítások, a személybiztosítások, valamint az egyedi vagyonbiztosítások kategóriájában is a Generali-Providencia Biztosító Zrt., míg a lakossági vagyonbiztosítások kategóriájában az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szerezte meg.

A konferencia második napján a legmeghatározóbb hazai biztosítótársaságok vezető képviselői szólalnak fel. A harmadik, keddi nap szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen szűk másfél hónappal az újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) kampány kezdete előtt vitatja meg a szakma részletesen a kötelező, valamint az öngondoskodáson alapuló gépjármű-biztosításokkal kapcsolatos fejleményeket, problémákat, törekvéseket és feladatokat. Közösen értelmezi a közelmúltban megváltozott szabályozásból fakadó következményeket, és a FBAMSZ reményei szerint újabb lépést tesz az ügyfelek és a biztosítók számára egyaránt felesleges terhelést jelentő KGFB-kampányidőszak fokozatos megszüntetésének irányába is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem