8 °C Budapest

Az ügynök hálójában: vágd ki magad! (x)

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 06:00

Csörög a telefon. Mivel egy számomra ismeretlen mobilszámot látok a kijelzőn, nem hagy nyugodni a kíváncsiság, felveszem. Bár ne tettem volna. Egy gyors beszédű férfi van a vonal túloldalán, aki sebtében elhadarja a nevét és már bele is kezd a jól begyakorolt mondókájába. Megosztja velem, hogy egy ismerősömtől kapta meg a számom, aki azért ajánlott neki mert úgy gondolta, hogy nekem egy független pénzügyi tanácsadó segítségére lenne szükségem. Miután ezt elmondta rögtön rá is kérdez, hogy mikor tudnánk személyesen is találkozni. Bizonyára sokukkal megesett már ez a történet. De valójában mi a megoldás?

Az ügynök jellemzően az a fajta aki váratlanul érkezik, mikor azonban szükség van rá, nincs sehol. Ez utóbbi leginkább akkor fordul elő, mikor tényleg szeretnénk valamilyen pénzügyi megoldást találni a problémánkra, illetve, ha meg szeretnénk őket keresni az általuk ajánlott termék problémája miatt.

A közvetítőkben azonban van egy közös dolog (persze lehet, hogy van több is, de ez az egy biztos), mindegyik függetlennek vallja magát (és itt általában nem a párkapcsolatukra gondolnak).

De valójában mit is jelent ez? Amennyiben egy közvetítő több pénzintézet több azonos szükségletet kielégítő termékét is tartja a portfoliójában, elmondhatja magáról, hogy valóban független. Abban az esetben például, ha egy közvetítő egy hitelintézet lakáshitelét, egy biztosító életbiztosítását, egy másik biztosító lakásbiztosítását és egy pénzintézet gyorskölcsönét tudja kínálni az ügyfeleinek, akkor az nem független. Mivel igaz, hogy több társasággal áll kapcsolatban, de egy adott szükségletre csak egy terméket tud kínálni.

A másik kritikus pont, hogy megfelelő referenciával és szakmai tudással rendelkező közvetítőt válasszunk partnernek. Természetesen most sokakban felvetődik a kérdés, hogy miként győződhet meg a közvetítő függetlenségéről és szaktudásáról.

Nos, aki meg szeretne győződni arról, hogy az ajtójában álló ügynök független-e, nem tegnap (vagy ma) kezdte a szakmát és valójában ügynök-e, az több lehetőség közül is választhat.

Vagy ellátogat a PSZÁF honlapjára, és hosszasan elidőz az ügynöklisták között. Vagy, ha nem szeretnénk megvárni míg minket talál meg egy lelkes közvetítő, illetve, ha egy problémánkra szeretnénk pénzügyi megoldást találni vagy segítséget kapni, akkor már hazánkban is található olyan weboldal, Pénzszerző.hu néven, amely segít a felhasználóknak a megfelelő közvetítő kiválasztásában.

Az oldal felhasználói kiválaszthatják, hogy mely településen, milyen szolgáltatást kívánnak igénybe venni. Egy rövid kérdőív kitöltésével könnyedén versenyeztethetik a közvetítőket és a számukra legjobb ajánlatot választhatják ki a legmegbízhatóbbnak tűnő közvetítőtől.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm