13 °C Budapest
Autósok, figyelem: lesből, civil autókkal mérik a sebességet a rendőrök

Autósok, figyelem: lesből, civil autókkal mérik a sebességet a rendőrök

2019. február 4. 10:01

Nem kell feltüntetni a rendőrség honlapján, hogy mikor és hol vetik be a mozgó traffipaxokat az országos rendőrfőkapitány utasítása szerint - írja a 24.hu. A rendőrségi törvény azonban nem változott, így valójában jelenleg nem teljesülnek az abban foglalt követelmények.

Egy decemberi módosítás miatt immáron nem köteles a rendőrség a Police.hu oldalon minden hónapban feltüntetni, hogy hol mérik majd a sebességet. A valóságban azonban a Sebességellenőrzések rovat már szeptember óta nem frissült a honlapon. A rendőrség pedig azóta bejelentés nélkül, gyakran álcázva traffipaxozik, gyakran civilnek kinéző, hatósági jelzés nélküli autókból.

A rendőrségi törvény azonban nem módosult, az pedig előírja, hogy a rendőrségi honlapon előre be kell jelenteni az ellenőrzési terveket. Ráadásul a törvényben az is szerepel, hogy a rendőrség csak úgy helyezhet el képfelvevőt és készíthet felvételt, hogy az bárki számára nyilvánvalóan észlelhető legyen. Mindemellett az adatkezelés tényéről is tájékoztatni kell az autósokat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?