0 °C Budapest
Tömegeket fosztanak ki ezzel a módszerrel: a piacokon, plázákban csapnak le az áldozatra

Tömegeket fosztanak ki ezzel a módszerrel: a piacokon, plázákban csapnak le az áldozatra

2021. december 8. 08:15

Közeledik az advent, ami a várakozásokkal teli felkészülés idejét jelenti, azonban a vásárlás adta kellemes pillanatok számos veszéllyel is járhatnak. A zseblopások, valamint az alkalmi lopások jellemzően olyan  zsúfolt helyeken történnek meg, mint az utca, tömegközlekedési eszközökök, piac és bevásárlóközpontok.Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ne feledkezzünk meg az online vásárlások rejtette veszélyekről sem, vagy épp a betörésekről, autólopásokról sem.

Az ünnep közeledtével országszerte megélénkül a forgalom az áruházakban, vásárokban. A HelloVidék szakembereket kérdezett arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne érjen minket anyagi kár az ünnepi időszakban.

A rendőrkapitányságok visszatérő ellenőrzésekkel, járőrszolgálattal igyekeznek tenni a szabálysértések, bűncselekmények megelőzéséért. Kiemelt figyelmet fordítanak a vasútállomásokra, autóbusz-állomásokra is, ahol a zsúfoltság miatt nagyobb eséllyel fordulhatnak elő lopások. Emellett a rendőrök és a polgárőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak a nézelődőknek, vásárlóknak is. Éppen ezért érdemes az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat megfogadni azért, hogy az ünnepi készülődést ne árnyékolhassa be semmiféle jogsértés!

- derül ki a KSH, belügyminisztériumi adatokon alapuló statisztikájából. Budapesten, és a megyék többségében is mérséklődött a lopások száma, ugyanakkor hat megyében növekedés történt.

A szakértők megelőzésként óvatosságra intenek mindenkit. Minden esetben törekednünk kell az alapvető vagyonbiztonsági szabályok betartására, tehát autónk védelméért mindig tájékozódjunk a parkolási lehetőségekről, zárjuk be a gépjárművet, ne hagyjuk értékeinket az autóban. Otthonunk is célponttá válhat, itt is érdemes figyelni a részletekre: zárjuk be az ajtót, ablakot ha nem vagyunk otthon, ha későn érünk haza, akkor hagyjunk égve egy lámpát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A betörés ellen védekezhetünk, egyrészt mechanikai eszközökkel, másrészt a biztonságot fokozhatjuk elektronikus riasztó- és jelzőrendszerekkel is. 

Azonban nem csak itt leselkedik ránk veszély, ebben az időszakban növekszik az online vásárlás népszerűsége is, a csalók pedig itt is tevékenykednek. is megnövekednek ilyenkor a csalások száma, így Ezért mindig ügyeljünk arra, hogy hol adjuk meg a személyes adatainkat, és hogy milyen oldalon vásárlunk ajándékot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?