7 °C Budapest
Tömegeket fosztanak ki ezzel a módszerrel: a piacokon, plázákban csapnak le az áldozatra

Tömegeket fosztanak ki ezzel a módszerrel: a piacokon, plázákban csapnak le az áldozatra

2021. december 8. 08:15

Közeledik az advent, ami a várakozásokkal teli felkészülés idejét jelenti, azonban a vásárlás adta kellemes pillanatok számos veszéllyel is járhatnak. A zseblopások, valamint az alkalmi lopások jellemzően olyan  zsúfolt helyeken történnek meg, mint az utca, tömegközlekedési eszközökök, piac és bevásárlóközpontok.Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ne feledkezzünk meg az online vásárlások rejtette veszélyekről sem, vagy épp a betörésekről, autólopásokról sem.

Az ünnep közeledtével országszerte megélénkül a forgalom az áruházakban, vásárokban. A HelloVidék szakembereket kérdezett arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne érjen minket anyagi kár az ünnepi időszakban.

A rendőrkapitányságok visszatérő ellenőrzésekkel, járőrszolgálattal igyekeznek tenni a szabálysértések, bűncselekmények megelőzéséért. Kiemelt figyelmet fordítanak a vasútállomásokra, autóbusz-állomásokra is, ahol a zsúfoltság miatt nagyobb eséllyel fordulhatnak elő lopások. Emellett a rendőrök és a polgárőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak a nézelődőknek, vásárlóknak is. Éppen ezért érdemes az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat megfogadni azért, hogy az ünnepi készülődést ne árnyékolhassa be semmiféle jogsértés!

- derül ki a KSH, belügyminisztériumi adatokon alapuló statisztikájából. Budapesten, és a megyék többségében is mérséklődött a lopások száma, ugyanakkor hat megyében növekedés történt.

A szakértők megelőzésként óvatosságra intenek mindenkit. Minden esetben törekednünk kell az alapvető vagyonbiztonsági szabályok betartására, tehát autónk védelméért mindig tájékozódjunk a parkolási lehetőségekről, zárjuk be a gépjárművet, ne hagyjuk értékeinket az autóban. Otthonunk is célponttá válhat, itt is érdemes figyelni a részletekre: zárjuk be az ajtót, ablakot ha nem vagyunk otthon, ha későn érünk haza, akkor hagyjunk égve egy lámpát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A betörés ellen védekezhetünk, egyrészt mechanikai eszközökkel, másrészt a biztonságot fokozhatjuk elektronikus riasztó- és jelzőrendszerekkel is. 

Azonban nem csak itt leselkedik ránk veszély, ebben az időszakban növekszik az online vásárlás népszerűsége is, a csalók pedig itt is tevékenykednek. is megnövekednek ilyenkor a csalások száma, így Ezért mindig ügyeljünk arra, hogy hol adjuk meg a személyes adatainkat, és hogy milyen oldalon vásárlunk ajándékot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem