Kiborult Vajna Tímea: ennyiért adják tovább Andy Vajna tárgyait a nyerészkedők

Kiborult Vajna Tímea: ennyiért adják tovább Andy Vajna tárgyait a nyerészkedők

2019. december 10. 09:00

Tízszeres áron kínálják eladásra az egyik legnagyobb aukciós oldalon Andy Vajna tárgyait, amelyeket a hétvégén árvereztek el Budapesten. Vajna Tímea szomorúan vette tudomásul a történteket, reméli, egyszer majd olyan emberhez kerülnek a forgatókönyvek, aki értékeli néhai férje munkásságát.

Egy nappal a budapesti aukció után már megjelentek az interenetes árverési oldalakon Andy Vajna személyes tárgyai: az 1995-ös A skarlát betű forgatókönyvének díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az e-Bayen pedig több mint félmillióért próbálnak rajta túladni. Fent van még az eBay-en a Hajszál híján, a Reneszánsz ember, a Jákob lajtorjái és A hold hegyei is - szúrta ki a Blikk.

Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat

- nyilatkozta a Blikknek Vajna Tímea.

Andy Vajna szivarszagú autójára, és több filmes relikviára is lehetett licitálni  a nagyszabású aukción, ahol a januárban elhunyt filmproducer-kormánybiztos személyes relikviái is kalapács alá kerülnek. Vajna Tímea korábban a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy miért válik meg Andy Vajna tárgyaitól.

  • Sokan írtatok, hogy vannak-e eladó filmesplakátok, filmes dolgok.
  • Amerikába költözöm és nem szeretnék annyi raktárt kibérelni.
  • USA-ba való szállítás is nagyon drága és itt se tudom még hova elhelyezni a dolgokat, bútorokat.
  • Nagyon fáj, ha ránézek az emlékekre.
  • A kocsit nem tudom fenntartani.
  • Az aukció bevételének javarésze jótékonysági célra megy, amelyre nagy szükség van karácsony előtt.
  • Végkielégítést szeretnék adni, akik Andynek dolgoztak jó pár évtizeden keresztül.
  • Nagyon sok dolgot megtartottam, amitől képtelen voltam megválni, majd lehet, hogy múzeumot fogok ezekből csinálni.
  • Biztosan jó helyre kerül minden és így Andy szellemi hagyatéka örökre fennmarad.
  • Már nagyon sok dolgot elajándékoztam, de szerettem volna egy méltó aukciót csinálni a férjem tiszteletére

Van néhány tárgy Azonban, amitől viszont nem akar megválni a producer özvegye. Vajna Tímea erről korábban a Borsnak beszélt. Ezek között van néhány fotóalbum, amelyben a közös emlékeiket gyűjtötték, az Andy Vajna védjegyévé vált napszemüveg, illetve a jegygyűrű, amelyet Vajna Tímea elmondása szerint egy ideje már nem hord, hanem széfben tart.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az özvegy több mint 50 millió forint bevételre számított az aukción, amiből a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja is részesül.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?