Nem semmi: ennyibe kerülhet Kasza Tibor külföldi luxusesküvője

Nem semmi: ennyibe kerülhet Kasza Tibor külföldi luxusesküvője

2017. július 15. 16:00

Míg a magyar átlag 2-3 millió forintból próbálja megúszni a lagzi költségeit, addig Kasza Tibor és kedvese az esküvőjére akár 10 millió forintot is elkölthet.

Friss!

Cikkünk megjelenése után arról értesültünk, hogy Kasza Tibor videóüzentben tájékoztatta rajongóit, hogy a Best magazinnak nem adott interjút az esküvőjének költségeivel kapcsolatban, így az abban megjelenő információkat nem tudja megerősíteni.

Kasza Tibor és párja a tervek szerint Thaiföldön kelnek majd egyébe. Bár a szülők egészségügyi problémák miatt nem lehetnek majd jelen, de más rokonokat és baráttagokat minden bizonnyal kiutaztatnak majd Thaiföldre - írja a Best magazin.

A sok papírmunka, esetleg egy külföldi esküvőszervező költségei elengedhetetlenek egy külföldi lagzinál. Aztán ott a szűk családi kör, akik ha csupán 15-en vannak és 200 ezer forintból meg van a repülőjegyünk, máris hárommillió forintba kerülnek. Ehhez jön még hozzá a szálloda költsége, szobánként egy hétre 300 ezer forinttal és 8 szobával számolva plusz 2,5 millió forint. És akkor még nem is beszéltünk az helyi utazás költségeiről, az étkezésről, az italokról és a hajó vagy autóbérléséről.

A lap számításai szerint összességében egy kis vendégsereggel, közepes árakon az esküvő költsége a 10 millió forintot is elérheti.

Mennyit költ az átlag?

A legtöbben jellemzően a nyári hónapokban mondják ki a boldogító igent, az esküvők árai azonban nagyban változhatnak a pár igényeitől függően.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az értékrendek és az igények is nagyon különbözőek. Egy átlagos esküvő ára 1,5 - 3,5 millió között mozog. A 1,5 inkább egy hagyományos esküvő, a 3,5 meg egy különlegesebb, egyedi esküvő, profi szolgáltatókkal

- válaszolta korábban a Pénzcentrum megkeresésre Radanovics Ivett, esküvőszervező.

Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mire kell elkölteni a milliókat, megmutatjuk, idén körülbelül milyen árakra készülhetünk:

 • Polgári szertartás: 15 ezer - 80 ezer forint (a helyszín méretétől függően)
 • Lagzi helyszíne: 0 - 400 forint (ha ott készítik a vacsorát, előfordulhat, hogy nincs plusz költség)
 • Vacsora: 7 ezer - 15 ezer/ fő (sok esetben akár italcsomag nélkül)
 • Menyasszony esküvői ruhája: 80 ezer - 500 ezer forint
 • Vőlegény esküvői ruhája: 80 ezer - 150 ezer forint
 • Gyűrű: 150 ezer - 200 ezer forint
 • Zenekar: 50 ezer - 200 ezer forint
 • DJ: 60 ezer - 150 ezer forint
 • Torta: 60 ezer - 90 ezer
 • Dekoráció: 200 ezer - 400 ezer forint
 • Táncoktatás: 10 ezer - 20 ezer forint
 • Vőfély: 60 ezer - 150 ezer forint
 • Fotós: 100 ezer - 300 ezer forint
 • Menyasszonyi smink: 5 ezer - 15 ezer forint
 • Fodrász: 8 ezer - 20 ezer forint
 • Meghívó: 30 ezer - 60 ezer forint

Könnyen összejön az 5 millió is

A fenti számok is jól mutatják, hogy hatalmas a szórás. Egyes dolgokról akár le is mondhatunk, míg a például a dekoráció és az egyéb násznépet szórakoztató kellékek nem ismernek határokat. Az esküvői költségek simán elérhetik az 5-6 millió forintot is, ha például egy kastélyban szeretnénk termet bérelni és a szállást is fizetjük a násznépnek.

Ehhez jöhet hozzá az egyedi tervezésű ruha, a galamb/ pillangóreptetés, a vattacukor készítő gép, egy sztárfellépő, egy humorista és akár percenként maguktól röpködő hab szívecskék. De azon se lepődjünk meg, ha például videós helyett cinematográfus jön az esküvőre, hogy egy dramaturgiailag is megrendezett, érzelmeket kiváltó, mozi minőségű kisfilmeket készítsen az eseményről.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?