20 °C Budapest

Soha nem érkezik meg az ajándékod, ha erre nem figyelsz

2014. november 29. 13:00

Egyre több magyar próbál szerencsét külföldön, ezért előfordulhat, hogy a karácsony közeledtével csomagot küldenénk nekik, vagy külföldi barátainknak.

Nem sok dolgunk van szerencsére, ha az unión belül küldenénk ajándékot szeretteinknek. Magyarországról ugyanis vámmentesen postázhatunk csomagot az Európai Unió bármely tagállamába.

Viszont ha az unión kívüli országba irányítjuk küldeményünket, azokat vámkezeltetni kell.

Még mindig egyszerűen megússzuk, ha 1000 euró alatti a küldemény értéke. Ebben az esetben ki kell töltenünk egy fuvarlevelet, és már mehet is a csomag. A vámkezelést a posta intézi a feladóvevény alapján. Ha az érték ennél nagyobb, úgy ki kell tölteni egy Egységes Vámáru-nyilatkozatot. Ezt bármelyik postán igényelhetjük.

Mielőtt postáznánk az ajándékot, érdemes megnézni, milyen szabályok érvényesek az adott célországban. Ugyanis egyes országok korlátozzák a bevitelt bizonyos termékkörök esetén, így a csomagunk sem érkezhet meg a címzetthez. Erre vonatkozó adatokat az illetékes magyarországi diplomáciai képviseletektől, vagy a célország hatóságaitól tudunk szerezni.

Ezek általában a kulturális javak (műalkotások), az alkohol, a dohánytermékek, a kábítószertartalmú gyógyszerek. Vagy korlátozottak, vagy külön engedélyhez kötött a kivitelük.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kiemelt figyelem övezi a műkincseket, a NAV nem engedi az olyan csomagok külföldre küldését, amely tartalma hazánkban védettnek minősül. Az 50 évnél régebbi műtárgyak postázását minden esetben a kulturális örökségvédelmi hatósággal kell engedélyeztetni.

Ha bármiféle, csomagküldéssel kapcsolatos visszaélést tapasztalnak a NAV pénzügyőrei, vagy csupán gyanú merül fel bűncselekmény elkövetésére, a küldeményt lefoglalják és feljelentést tesznek.

Az is fontos, hogy a csomag épségéről elsősorban nekünk kell gondoskodnunk, nekünk kell odafigyelni, hogy törésálló legyen a tartalom, és még a törékeny porcelánkészlet is kibírja akár az utat. Nem árt mielőbb postára adni az ajándékunkat, hogy karácsonyig mindenképp megérkezzen. Ha többet fizetünk, akkor persze igénybe vehetünk gyorsított eljárást is, de nagyon fogynak a napok!

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem