12 °C Budapest

Hét kaszinóban játszhatunk majd, akár online is

2014. november 3. 10:30

Jövőre már hét kaszinó üzemelhet az országban, így a költségvetés is több játékadóból és koncessziós díjból származó bevétellel számol, mint 2014-ben - írja a Világgazdaság.

A 2015-ös költségvetési tervezet szerint 4,2 milliárd forint folyhat be az államhoz szerencsejáték koncessziós díj formájában. Jövőre elvileg már hét kaszinó fog üzemelni: az öt budapesti és Pest megyei koncessziót az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino Kft. kapta meg, míg a debreceni és nyíregyházi kaszinókoncesszió az Aranybonusz 2000 Kft.-é lett.

Budapesten és Pest megyében a II. kategóriájú játékkaszinók esetében az idei 377 millió forint növekszik 383,8 millió forintra nő az a díj, amit az állami költségvetésbe kell befizetni a kaszinók után. A vidéki játékkaszinóknál pedig 54,9 millió forint lesz ez a díj.

Az ágazat legnagyobb befizetője a Szerencsejáték Zrt. lesz, amely 2013-ban az értékesített játékok után összesen 46 milliárd forintnyi játékadót fizetett.

Az online piacról is vár bevételeket a költségvetési tervezet: a koncessziós díj minimuma egy játéktípusra 104,2 millió forint lesz 2015-ben. Egy új tervezet szerint csak annak lehet online kaszinója, akinek hagyományos is van, ezért a díjfizetők köre igen szűk lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm