26 °C Budapest

Jackson még a Facebook-ot is verte idén!

2009. december 2. 15:02

A Google idén is összeállította a világ legkeresettebb szavainak listáját, melyen idén Jackson tarolt, megelőzve Facebook-ot, és egyéb közösségi site-okat, de még Lady Gaga-t is.

A Google Zeitgeist 2009-es globális listájának első tíz helyére főként a közösségi site-ok kerültek - Facebook, Tuenti, Twitter, Sanalika - de Michael Jackson mindegyiket megelőzve az első helyen végzett. Érdekes, hogy az a H1N1 és a gazdasági válság kifejezések egyáltalán nem szerepelnek a globális top 10-ben, holott idén mindkét jelenség nagy vihart kavart. A tematikus bontásban, hírek között persze az új típusú influenza tarolt.

A sportok terén a Real Madrid vezeti a listát, második helyen a US Open, harmadikon az UFC nyert. Étel-ital kategóriában a Tesco Direct csak a negyedik helyen végzett, míg az élen az Acai Berry fogyókúrás készítmény állt idén.

A Google Maps legkeresettebb helyei között a Mount Everest, a Laguna Seca, a Grand Canyon végeztek, de az Eiffel-toronyra is sokan rákerestek.

A Google képkeresőjébe a legtöbbször Lady Gaga, Michael Jackson nevét, az új hold szót, Megan Fox, Selena Gomez nevét írták be 2009-ben.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM