12 °C Budapest

Tarolnak az internetes kereskedők: a Bookline ismét a legjobb

2009. november 11. 04:32

Tegnap adták át az "Év internetes kereskedője 2009" díjat. A közönségszavazás, majd azt követően a szakmai zsűri döntése alapján a rangos elismerés nyertese idén is a Bookline.hu online áruház lett.

A közönségszavazás, majd azt követően a szakmai zsűri döntése alapján a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott "Év Internetes Kereskedője Díj" 2009. évi nyertese a Bookline.hu online áruház lett.

2009. szeptember 21-jétől október 18-ig tartott az "Év Internetes Kereskedője" díj közönségszavazási időszaka, amelynek során több mint 10 ezer szavazat döntötte el, hogy ki kerül be a legjobb 10 közé. A több mint 800 jelölt weboldalból a legtöbb szavazatot kapott TOP 10 internetes kereskedő, amelyek közül a szakmai zsűri 2009 legjobb e-kereskedőjét kiválasztotta, az alábbiak (ABC-sorrendben): bookline.hu, brands.hu, edigital.hu, jateknet.hu, netpincer.hu, ruhafalva.hu, shop.builder.hu, teszvesz.hu, tulli.hu, utisugo.hu.


Starcz Ákos, a Bookline.hu vezérigazgatója


A verseny élmezőnyébe többen már sokadik alkalommal kerültek be. A legnépszerűbb cikkek a könyvek, elektronikai cikkek, étel-ital, utazás, ruhaneműk, játékok, illetve továbbra is népszerűségnek örvend az online piactér is.

A szakmai zsűri a döntéshez értékelte — többek között — a vállalkozások üzleti modelljét, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, valamint a megvalósítás és a használhatóság minőségét is. "Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője", valamint "Az Év Innovatív Kereskedője 2009" a közönségszavazatok száma alapján a TOP 30-ba jutott kereskedők közül került kiválasztásra.

A Bookline.hu az ötödik alkalommal megrendezett verseny során immár másodjára nyerte el a címet, s ezzel ismét jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa "Az Év Internetes Kereskedője 2009" megjelölést. Ezzel elnyerte a CIB Bank által átadott értékes ólomkristály díjat, valamint a Google által felajánlott hirdetési lehetőséget.

A Bookline.hu
A Bookline.hu Magyarország legnagyobb internetes kereskedője. A társaság a magyar piacon kívül jelen van a román és a szlovák internetes piacon is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A klasszikus antikvár és új könyvek mellett jelenleg idegen nyelvű könyvek, műszaki és drogériai termékek, játékok és ajándékok is jelen vannak a Bookline termékkínálatában. A cég - a Pénzcentrummal együtt - a Central European Media & Publishing (CEMP) vállalatcsoport tagja.


Starcz Ákos, a Bookline.hu vezérigazgatója a díj átvételekor elmondta: nagy öröm számára, hogy idén ez a második rangos elismerés, amelyben a Bookline.hu részesül, hiszen neves könyvterjesztőket maga mögé utasítva tavasszal megkapták a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének "Év kereskedője" díját is. A vezérigazgató szerint az a munka, amit elkezdtek, az online és az offline világban egyaránt elismerést kapott, ez is bizonyítja, hogy jó úton járnak, helyes a cég stratégiája.


A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta "Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét" is, amely elismerést a Bigyoshop.huzsebelte be. A webhop elsősorban különleges, humoros, termékeket forgalmaz.

Idén első alkalommal kiosztották "Az Év Innovatív Internetes Kereskedője" díjat, amelyet a Netpincér.hu kapott. A honlapon a felhasználók kényelmesen és egyszerűen válogathatnak bármely, Magyarországon a megadott címre házhoz szállító étterem kínálatából.

Az eredményhirdetés kapcsán elhangzott: az internetes kereskedelem szegmenségben a válságban is egyértelmű növekedés tapasztalható, jelentős részben az internethasználat terjedésének köszönhetően. A magyar internetezők mintegy 27 százaléka vásárol a világhálón, a GKIeNET statisztikája szerint az online áruházak forgalma (az online turisztikai és biztosítási szolgáltatások nélkül) 2009-ben elérheti a 95 milliárd forintot.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm