14 °C Budapest

Lehet, hogy mégsem lesz BKV-sztrájk?

Pénzcentrum
2008. május 21. 08:45

Mivel a tegnapi tárgyaláson megállapodás közeli helyzet alakult ki a szakszervezetek és a cégvezetés között, elmaradhat a május 27-től meghirdetett többnapos BKV-sztrájk - írj a Magyar Nemzet.

A gazdasági válság megoldására ugyan nem álltak elő javaslattal, azonban a drasztikus járatritkítások úgy tűnik eltűnnek a tervek közül. Sőt, Nemes Gábor sztrájkbizottsági szóvivő szerint másfél héten belül akár közös nevezőre is juthatnak a felek.

Ez annak köszönhető, hogy a menedzsment vállalta, hogy visszavonja a csoportos létszám-leépítési tervét, és a 2009-től érvényes paraméterkönyvet is a szakszervezetekkel közösen készíti el, a rövid, közép és hosszú távú stratégiával együtt.

Az idei paraméterkönyv szerint a korábbi 10 százalékos járatritkítások helyett mindössze 2 százalék körülivel számolnak, amivel 1,14 milliárd forintot kívánnak megspórolni. Ezek a változások augusztus 21-től léphetnek érvénybe.

Összesen 34 busz és 10 trolit vonnának ki a forgalomból, ezen kívül nyáron két hónapra lezárnák a budai felső és alsó rakpartot. Ezt az ellenzéki Tarlós István elfogadhatatlannak nevezte.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hogy a 80 milliárd forintos adósságállománnyal, és 15 milliárdos veszteséggel működő vállalat anyagi helyzetén hogyan kívánnak változtatni, még nyitott kérdés.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?