2019. július 16. kedd Valter

Ez a magyarok esélye: lehet a kiút a gazdasági fejletlenségből?

  • MTI
  • 2019. július 7. vasárnap 21:01

Májusban 6,1 százalékkal nőtt az ipari termelés, amiben döntő szerepe van az autógyártásnak, feldolgozóiparnak - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.

Az uniós konvergencia index szerint is jól teljesítenek a V4-ek, erősebben nő a GDP-jük, mint a fejlettebb országoké, de még mindig nem eléggé. Ahogy a fogyasztásban is le van maradva a régió - jegyezte meg a szakember.

A növekedésben a nagyobb hozzáadott értéknek kellene egyre jelentősebb szerepet játszania, ami például a kutatásfejlesztésben, a kereskedelemben, turizmusban jelentkezik, miközben a magyarországi autógyártás elsősorban összeszerelő tevékenység - mutatott rá Csath Magdolna.

Hozzátette: a közepes fejlettség csapdájából - ami azt jelenti, hogy hosszabb távon sem sikerül érdemben csökkenteni a fejlett országokhoz képest a lemaradást - a struktúraváltás lehet a kiút.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk