2020. augusztus 12. szerda Klára

Durvul Kozsó áramlopási ügye: itt a vallomás, megfenyegették a zenészt

  • Blikk
  • 2020. június 18. csütörtök 10:32

Állítása szerint megfenyegették Kózsót az áramlopási ügye kapcsán, a zenész vallomást tett a bíróságon.

A februári előkészítő tárgyaláson még ott volt a zenész, de leszögezte: nem látják többet a vádlottak padján. Akkor is tagadta bűnösségét, pedig a vádirat alapján az ügyészség beismerés esetén megelégedett volna három évre felfüggesztett egy év és négyhónapnyi börtönbüntetéssel. A vád álláspontja ugyanis az, hogy papírforma szerint nem, de ténylegesen az ő irányítása alatt működő teaházban 2013-tól három éven keresztül lopott áramot úgy, hogy egy ismeretlen személyt rávett a fogyasztásmérő átalakítására, amivel több mint 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak - írta a Blikk. Kozsó a majdnem négy évig tartó nyomozás alatt nem tett vallomást, de most megtört a jég. A tegnapi tárgyalás a zenész írásban beadott vallomásának felolvasásával kezdődött.

Beszámíthatósági képességem teljes tudatában akként nyilatkozok, hogy a bűncselekmények egyikét sem követtem el. (...) Soha, senkinek nem adtam megbízást közüzemi fogyasztásmérő megbontására. A mai napig érthetetlen számomra, hogyan gondolhatja valaki komolyan, hogy bűncselekményt követek el havi 40-50 ezer forintért (...) Engem kihasználó, irigy, alattomos emberek áldozata lettem!

- vallotta Kozsó.

Ezután védője Kozsó vallomásában is emlegetett két - 2015 decemberében és 2016 januárjában kapott - fenyegető SMS tartalmát adta át az ügyésznek és a bírónak, hozzátéve, ügyfele nem tudja, ki küldte neki. "Azért, mert telefonálgatsz, lejáratlak, kicsinállak" - állt az egyikben, a későbbi üzenet pedig már zsarolásnak tűnik: "Hívj vissza, ha nem akarod, hogy megismétlődjön Lajcsi esete - remélem, nem vagyok bunkó -, emiatt kérek ötmillió forintot."

Címlapkép: YouTube.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.