Samara, Russia - July 2, 2021: Shell gas station in sunny day. Shell V-power fuel station. Royal Dutch Shell is an Anglo-Dutch multinational oil and gas company

37 év után búcsúzik az olajtársaság legendás magyar csúcsvezetője: mi történhetett?

2024. április 7. 15:01

A menedzser neve összeforrt a Shell magyarországi történetével, távozása mindenkit meglepetésként ért.

Linkedin-oldalán jelentette be nemrégiben Kapitány István, hogy 37 év után lemondott a Shellnél betöltött állásából - írja a Világgazdaság. Távozása azért is rendkívüli, mert az elmúlt csaknem négy évtizedben a neve szinte teéjesen összeforrt az olajvállalat magyarországi tevékenységével.

Kapitány István 1987-ben kezdte meg a munkáját a Shellnél, volt dél-afikai területi vezető, tíz éven át a globális kiskereskedelmi alelnöki pozíciót is betöltötte. Németországban, Ausztriában és Svájcban is dolgozott, ezután pedig az európai kiskereskedelmi üzletág alelnökének is kinevezték.

Kapitány István udóta júliustól David Bunch lesz a globális alelnöki pozícióban. Mint a Forbes megjegyzi: a világon nincsen még egy olyan magyar menedzser, aki a nemzetközi üzleti életben ilyen magas pozícióba jutott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm