A siker titkáról vallott a milliárdos tőzsdeguru, Warren Buffett: tényleg így lehet meggazdagodni?

A siker titkáról vallott a milliárdos tőzsdeguru, Warren Buffett: tényleg így lehet meggazdagodni?

2022. augusztus 14. 16:01

Nem minden a pénz- vallja a világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett, aki legutóbbi interjújában elmondta, hogy szerinte mi a siker igazi definiciója. Elmondása szerint ezt nem a pénz határozza meg.

A Yahoo Finance-nek adott új interjújában a Berkshire Hathaway (BRK-A, BRK-B) vezérigazgatója és befektető legendája, Warren Buffett elmondta, hogy szerinte mi a siker definíciója. Szerinte ugyanis ezt nem a pénz határozza meg.

Az interjúban Buffett számos témát érintett, üzleti kérdésekben is. Három tanáccsal látta el azokat, akik az üzleti életben szeretnének sikeresek lenni, de mindenek előtt az igazi siker általános definícióját határozta meg.

Ha valakit még 65-70 évesen, sőt azon is túl is szeretnek azok, akiket ő is szeret, akkor elmondható, hogy sikeres. Nem a pénz tesz minket sikeressé, rengeteg gazdag embert ismerek, akiket igazán senki nem szeret

- emelte ki az interjúban a milliárdos. De mire törekedjen az, aki üzleti sikereket szeretne felhalmozni? Warren Buffett szerint az első, és legfontosabb dolog, hogy önmagunkba fektessünk időt, pénzt és energiát, dolgozzunk a kommunikációs készségeinken.

Ha nem tudsz kommunikálni, az olyan, mintha egy nőre kacsintgatnánk a sötétben

- emelte ki az üzletember. A Berkshire Hathaway vezérigazgatója, befektető legendája elmondta, hogy a siker második kulcsa, hogy vigyázzunk a testünkre, és elménkre. Kiemelte, hogy testünk, elménk csak egy van, amivel nem kezdhetünk el 50 évesen foglalkozni, sokkal korábban kell az egészséges életre törekedni. A legutolsó tanácsa pedig, hogy kössünk kapcsolatot olyan emberekkel, akik jobbak, erősebbek, mint mi.

Alapvetően az ember azok irányába megy, akikkel kapcsolatban áll. Ha szeretnél az életedben sikeres lenni, haladni, akkor fontos, hogy ezek az emberek hősök legyenek

- emelte ki a befektető legenda.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem ez az első eset, hogy tanácsot ad

Warren Buffett legendás befektetőnek több tippje is van azzal kapcsolatban, hogyan lehetünk nyereségesek akkor is, mikor az árak folyamatosan emelkednek. Buffett nemrég arról beszélt, milyen típusú az a vagyon, amit sosem veszíthetünk el, legyen bármekkora is az pénzromlás mértéke.

Buffett az első részvényét 11 évesen vásárolta meg, ezután pedig évtizedeken át építette a Berkshire Hathaway-t, egy széles konglomerátumot, melynek olyan cégekben van részesedése, mint az Apple, a Coca-Cola, a Dairy Queen és a HP. A Berkshire Hathaway elnökét és ügyvezetőjét arról kérdezte egyik részvényese, mibe érdemes befektetni, mikor általános növekedést lehet tapasztalni a termékek és szolgáltatások árában. Buffet válasza erre a következő volt:

 a legokosabb magunkba fektetni a pénzünket, így tudunk profitálni akkor is, mikor beüt az infláció

- mondta Buffett. Hozzátette, hogy a legjobb, amit tehet az ember, hogy kivételesen jó valamiben. Mint mondta, legyen akár a legjobb doktor a városban, vagy a legprofibb ügyvéd, ha az ember igazán jól csinál valamit, akkor mások is hajlandóak lesznek adni neki a szolgáltatásaiért abból, amit ők termelnek.” Később ehhez az pénzügyi mogul azt is hozzátette:

Bármilyen képességekkel is rendelkezik az ember, azt nem vehetik el tőle, az nem inflálódik el. Úgyhogy a legjobb befektetés messze az, ha magunkat fejlesztjük, az után még adózni sem kell

- tette hozzá. Buffett tanácsa szerint tehát akkor tesszük a legjobbat a pénzünkkel, ha azt magunkra költjük, és a tudásunkat fejlesztjük belőle.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem