5 °C Budapest
Taxi signs - cars waiting for passenger

Az ág is húzza a pesti taxisokat: hiába a tarifaemelés, nincsenek kinn a vízből

2022. május 16. 08:29

Korán örültek a fővárosi taxisok a tarifaemelésnek: a társaságok ugyanis vagy megemelték a tagdíjakat, vagy erre készülnek. A szövetség elnöke szerint az eltérő díjemelések akár komoly versenyt is generálhatnak a taxitársaságok között.

„Azért szerettünk volna tarifaemelést, mert mindenki belőlünk él. Most, hogy megkaptuk, gyorsan el is veszik egy részét. Pedig ez nekünk szólt” - mondta egy taxis a 24.hu-nak. A portál információi szerint ugyanis nem sokáig örülhettek a pesti tarifaemelésnek a taxisok, mert több fővárosi taxitársaság az emelést követően már meg is növelte a tagdíj összegét, a többiek pedig tervezik az emelést.

Úgy tudni, a Főtaxi közel havi 40 ezer forinttal emelte meg azt az összeget, amiért a sofőr az adott társaságnál dolgozhat. A Főtaxi válaszában nem erősítette meg ezt az összeget, de nem is cáfolta. A City Taxinál ennél kisebb mértékű emelést vezettek be, ott havi 10 ezer forinttal nőtt a tagdíj, de a társaság nem válaszolt a megkeresésre, ahogy a 6X6 Taxi sem.

Egy másik nyilatkozó taxis arra is panaszkodott, hogy a használt autók árának növekedése szintén komoly gondot okoz a taxisoknak, miután 10 évnél öregebb autóval nem lehet dolgozni. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, ő konkrét emelésekről nem tud, de információi szerint több társaság is tervezi a tagdíjak növelését. Szerinte az eltérő mértékű esetleges emelések következtében akár egy verseny is kialakulhat a piacon, ami nem feltétlenül tenne rosszat a taxisoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem