27 °C Budapest
Taxi signs - cars waiting for passenger

Az ág is húzza a pesti taxisokat: hiába a tarifaemelés, nincsenek kinn a vízből

2022. május 16. 08:29

Korán örültek a fővárosi taxisok a tarifaemelésnek: a társaságok ugyanis vagy megemelték a tagdíjakat, vagy erre készülnek. A szövetség elnöke szerint az eltérő díjemelések akár komoly versenyt is generálhatnak a taxitársaságok között.

„Azért szerettünk volna tarifaemelést, mert mindenki belőlünk él. Most, hogy megkaptuk, gyorsan el is veszik egy részét. Pedig ez nekünk szólt” - mondta egy taxis a 24.hu-nak. A portál információi szerint ugyanis nem sokáig örülhettek a pesti tarifaemelésnek a taxisok, mert több fővárosi taxitársaság az emelést követően már meg is növelte a tagdíj összegét, a többiek pedig tervezik az emelést.

Úgy tudni, a Főtaxi közel havi 40 ezer forinttal emelte meg azt az összeget, amiért a sofőr az adott társaságnál dolgozhat. A Főtaxi válaszában nem erősítette meg ezt az összeget, de nem is cáfolta. A City Taxinál ennél kisebb mértékű emelést vezettek be, ott havi 10 ezer forinttal nőtt a tagdíj, de a társaság nem válaszolt a megkeresésre, ahogy a 6X6 Taxi sem.

Egy másik nyilatkozó taxis arra is panaszkodott, hogy a használt autók árának növekedése szintén komoly gondot okoz a taxisoknak, miután 10 évnél öregebb autóval nem lehet dolgozni. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, ő konkrét emelésekről nem tud, de információi szerint több társaság is tervezi a tagdíjak növelését. Szerinte az eltérő mértékű esetleges emelések következtében akár egy verseny is kialakulhat a piacon, ami nem feltétlenül tenne rosszat a taxisoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem