3 °C Budapest
Íme a Cápák között legkínosabb jelenete: pelenkában állt a befektetők elé a felnőtt férfi

Íme a Cápák között legkínosabb jelenete: pelenkában állt a befektetők elé a felnőtt férfi

2021. március 12. 22:33

Ma este nem a sírásé, inkább a nevetésé volt a főszerep az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorban. Csupa-csupa szerethető figura került a képernyőn a Cápák elé, és nagyrészük ma este elégedetten távozott.

Az RTL Klubon futó Cápák között című üzleti showműsor ma esti, negyedik része azért volt különleges, mert itt tényleg minden egyes kishal egy csoda volt: szerethető, önazonos vállalkozók, akikért tényleg érdemes volt izgulni, és közülük ötből négyen egészen biztosan elégedetten és boldogan távoztak a stúdióból. Aki pedig nézte az adást, az nem csak jól szórakozott, de inspirálódhatott, és akár még tanulhatott is.

Az első vállalkozó Ezüst Koppány 33 éves, és egy világmegváltó ötlettel jött a cápákhoz, de ami még ennél is meglepőbb: egy szál pelenkában. A Cápáknak elakadt a lélegzete ugyan, de nem az általa hozott  terméktől, a mosható pelenkától, hanem sokkal inkább a látványtól. "Erre a látványra majd valami gyógyszert kell szednem, hogy elfelejtsem" - fogalmazott például Balogh Péter. Koppány 20 millió forintot kért a vállalkozása 10 százalékáért cserébe, azonban nem talált befektetőt.

A legfőbb kifogás az volt ellene, hogy hasonló mosható pelenkák már régóta jelen vannak a piacon, gyakorlatilag semmi újdonságot nem tudott felmutatni, ahogy arról sem tudta meggyőzni a cápákat, hogy az ő terméke különleges és egyedi.

Ezen kívül felrótták neki még azt is, hogy ő maga, mivel nem gyakorló szülő, nem kapcsolódik szorosan a termékhez és a piachoz, "nem személyes ügye, nem az ő problémája" - fogalmaztak a Cápák. Azt is hozzátették, hogy ugyan Koppány jó sale-es, de semmi köze az üzlethez, habár azt elismerték, nagyon bátor volt, amiért egy szál pelenkában jelent meg 5 befektető előtt.

Ezüst Koppány a Cápák között című üzleti showműsorban (Fotó: RTL Magyarország)

Prosenszki-Barcs Renátának a kávé a szenvedélye, és erre építette fel a vállalkozását férjével közösen. 6 évvel ezelőtt vették meg első kávépörkölő gépüket, és megalapították kézműves kávépörkölő manufaktúrájukat, a BORO Coffee-t- A cápáknak nagyon tetszett a koncepció, ahogy a frissen őrölt kávé is: felkeltette az érdeklődésüket Renáta vállalkozása, amiből 10 millió forintért 10 százalékos részesedést ajánlott fel. Levente egyből megkedvelte a márkát, elégedett volt a minőséggel, nagyon hitt benne, és elsőként ajánlatot is tett:

10 millió forintért cserébe viszont 25 százalékot kért. Végül megegyeztek 20 százalékos részesedésben.

Izrael Norbert lakóautókat, tiny house-okat épít, mely számára egyet jelent a korlátlan szabadsággal. Ezekben az apró házakban minden olyan komfortelem megtalálható, ami egy átlagos otthonban, csupán kompakt módon, ráadásul mobil formában. Egy 8 egységből álló hálózatot talált ki, melyben ezeket a kisházakat 50 ezer forintért tudják kiadni egy éjszakára. 60 millió forintért jött ma este Norbert, cserébe 10 százalékot ajánlott fel a cégéből. Andrást nem győzte meg a modell, ő egyből kiszállt, Balogh Péter azonban ajánlatot tett: 15 millióért 7 százalékot kért, majd Szabina is tett egy ugyanilyen ajánlatot. Levente szerint egyértelműen ez a jövő: 

a covid-mentes szálláskiadás, melyből jó üzlet is lehet, ennek ellenére nem tett ajánlatot, kiszállt.

Végül István és Petya szálltak be, 27 és 9 százalékkal, így Norbert a cége 36 százalékát adta el. És nem utolsó sorban láttuk Istvánt végre mosolyogni: már megérte.

Az este utolsó párosa Pereperica Kirill és Wettstein Albert, akik végül behúzták a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjat is, egy már működő ételmentő applikációval érkeztek a cápákhoz. Albert már nem először áll a műsor befektetői elé: a Smartkosárhoz már szerzett befektetőket.

Mi egy értéktelen dologból értéket teremtünk. Ebben a vállalkozásban mndenki megtalálhatja önmagát, hiszen az informatikai és az élelmiszeripari szakembereknek is jó befektetés lehet

 - vezette fel Albert a terméket, a Munch-ot (a cég vidéki terjeszkedéséről nemrég a HelloVidéknek mesélt a Munch). Évente 68 kg élelmiszert öntünk a kukába, ami óriási veszteséget jelent nem csak az élelmiszer előállítóinak, a kereskedőknek, hanem a fogyasztóknak is (a témában nemrég a Pénzcentrum készített egy átfogó kutatást, erről ITT, ITT, és ITT írtunk). Az általuk létrehozott alkalmazás segítségével a már nehezen eladható készételeket féláron megvásárolhatják a használók.

Már 160 partnerrel és 15 ezer regisztrált felhasználóval rendelkeznek, jól látszik tehát, hogy nem kezdőkről van szó: időt, energiát, pénzt fektettek a már működő vállalkozásukba. Az előző műsorokból már tudhatjuk, a Cápák ezeket a lehetőségeket kedvelik igazán, az ilyen vállalkozásokba fektetnek be a legszívesebben.

Eddig már közel 10 millió forint értékben mentettek meg ételt, melyből 2,5 milliónyi bevételük származott.

15 millió forintot kértek 5 százalékért. A fiúk rendkívül talpraesetten feleltek a cápák működésre vonatkozó kérdéseire, és a 3 éves pénzügyi tervüket is megosztották.

Nagyon klasszak, érettek vagytok 23 éves fejjel. Lenyűgöző. Ugyanakkor nem vagyok meggyőződve arról, hogy olyan ütemben fog nőni a vállalkozásoktok, mint ahogy azt ti gondoljátok.

 - mondta István, ettől függetlenül tett ajánlatot: 25 százalékot kért, majd sorban a többiek is. Végül András javaslatára minden cápa beszállt fejenként 1 százalékért 3 millióért.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06