9 °C Budapest

Íme a Cápák között legkínosabb jelenete: pelenkában állt a befektetők elé a felnőtt férfi

2021. március 12. 22:33

Ma este nem a sírásé, inkább a nevetésé volt a főszerep az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorban. Csupa-csupa szerethető figura került a képernyőn a Cápák elé, és nagyrészük ma este elégedetten távozott.

Az RTL Klubon futó Cápák között című üzleti showműsor ma esti, negyedik része azért volt különleges, mert itt tényleg minden egyes kishal egy csoda volt: szerethető, önazonos vállalkozók, akikért tényleg érdemes volt izgulni, és közülük ötből négyen egészen biztosan elégedetten és boldogan távoztak a stúdióból. Aki pedig nézte az adást, az nem csak jól szórakozott, de inspirálódhatott, és akár még tanulhatott is.

Az első vállalkozó Ezüst Koppány 33 éves, és egy világmegváltó ötlettel jött a cápákhoz, de ami még ennél is meglepőbb: egy szál pelenkában. A Cápáknak elakadt a lélegzete ugyan, de nem az általa hozott  terméktől, a mosható pelenkától, hanem sokkal inkább a látványtól. "Erre a látványra majd valami gyógyszert kell szednem, hogy elfelejtsem" - fogalmazott például Balogh Péter. Koppány 20 millió forintot kért a vállalkozása 10 százalékáért cserébe, azonban nem talált befektetőt.

A legfőbb kifogás az volt ellene, hogy hasonló mosható pelenkák már régóta jelen vannak a piacon, gyakorlatilag semmi újdonságot nem tudott felmutatni, ahogy arról sem tudta meggyőzni a cápákat, hogy az ő terméke különleges és egyedi.

Ezen kívül felrótták neki még azt is, hogy ő maga, mivel nem gyakorló szülő, nem kapcsolódik szorosan a termékhez és a piachoz, "nem személyes ügye, nem az ő problémája" - fogalmaztak a Cápák. Azt is hozzátették, hogy ugyan Koppány jó sale-es, de semmi köze az üzlethez, habár azt elismerték, nagyon bátor volt, amiért egy szál pelenkában jelent meg 5 befektető előtt.

Ezüst Koppány a Cápák között című üzleti showműsorban (Fotó: RTL Magyarország)

Prosenszki-Barcs Renátának a kávé a szenvedélye, és erre építette fel a vállalkozását férjével közösen. 6 évvel ezelőtt vették meg első kávépörkölő gépüket, és megalapították kézműves kávépörkölő manufaktúrájukat, a BORO Coffee-t- A cápáknak nagyon tetszett a koncepció, ahogy a frissen őrölt kávé is: felkeltette az érdeklődésüket Renáta vállalkozása, amiből 10 millió forintért 10 százalékos részesedést ajánlott fel. Levente egyből megkedvelte a márkát, elégedett volt a minőséggel, nagyon hitt benne, és elsőként ajánlatot is tett:

10 millió forintért cserébe viszont 25 százalékot kért. Végül megegyeztek 20 százalékos részesedésben.

Izrael Norbert lakóautókat, tiny house-okat épít, mely számára egyet jelent a korlátlan szabadsággal. Ezekben az apró házakban minden olyan komfortelem megtalálható, ami egy átlagos otthonban, csupán kompakt módon, ráadásul mobil formában. Egy 8 egységből álló hálózatot talált ki, melyben ezeket a kisházakat 50 ezer forintért tudják kiadni egy éjszakára. 60 millió forintért jött ma este Norbert, cserébe 10 százalékot ajánlott fel a cégéből. Andrást nem győzte meg a modell, ő egyből kiszállt, Balogh Péter azonban ajánlatot tett: 15 millióért 7 százalékot kért, majd Szabina is tett egy ugyanilyen ajánlatot. Levente szerint egyértelműen ez a jövő: 

a covid-mentes szálláskiadás, melyből jó üzlet is lehet, ennek ellenére nem tett ajánlatot, kiszállt.

Végül István és Petya szálltak be, 27 és 9 százalékkal, így Norbert a cége 36 százalékát adta el. És nem utolsó sorban láttuk Istvánt végre mosolyogni: már megérte.

Az este utolsó párosa Pereperica Kirill és Wettstein Albert, akik végül behúzták a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjat is, egy már működő ételmentő applikációval érkeztek a cápákhoz. Albert már nem először áll a műsor befektetői elé: a Smartkosárhoz már szerzett befektetőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Mi egy értéktelen dologból értéket teremtünk. Ebben a vállalkozásban mndenki megtalálhatja önmagát, hiszen az informatikai és az élelmiszeripari szakembereknek is jó befektetés lehet

 - vezette fel Albert a terméket, a Munch-ot (a cég vidéki terjeszkedéséről nemrég a HelloVidéknek mesélt a Munch). Évente 68 kg élelmiszert öntünk a kukába, ami óriási veszteséget jelent nem csak az élelmiszer előállítóinak, a kereskedőknek, hanem a fogyasztóknak is (a témában nemrég a Pénzcentrum készített egy átfogó kutatást, erről ITT, ITT, és ITT írtunk). Az általuk létrehozott alkalmazás segítségével a már nehezen eladható készételeket féláron megvásárolhatják a használók.

Már 160 partnerrel és 15 ezer regisztrált felhasználóval rendelkeznek, jól látszik tehát, hogy nem kezdőkről van szó: időt, energiát, pénzt fektettek a már működő vállalkozásukba. Az előző műsorokból már tudhatjuk, a Cápák ezeket a lehetőségeket kedvelik igazán, az ilyen vállalkozásokba fektetnek be a legszívesebben.

Eddig már közel 10 millió forint értékben mentettek meg ételt, melyből 2,5 milliónyi bevételük származott.

15 millió forintot kértek 5 százalékért. A fiúk rendkívül talpraesetten feleltek a cápák működésre vonatkozó kérdéseire, és a 3 éves pénzügyi tervüket is megosztották.

Nagyon klasszak, érettek vagytok 23 éves fejjel. Lenyűgöző. Ugyanakkor nem vagyok meggyőződve arról, hogy olyan ütemben fog nőni a vállalkozásoktok, mint ahogy azt ti gondoljátok.

 - mondta István, ettől függetlenül tett ajánlatot: 25 százalékot kért, majd sorban a többiek is. Végül András javaslatára minden cápa beszállt fejenként 1 százalékért 3 millióért.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem